Treća sreća: Fenomenalni Nole srušio Rafu i pokorio Monte Karlo!

Treća sreća: Fenomenalni Nole srušio Rafu i pokorio Monte Karlo!

Po prvi put u karijeri Nole je šampion Masters turnira u Monte Karlu!

U svom trećem finalu „Monte Carlo Rolex Masters“-a najbolji teniser sveta je pružio fantastičan tenis i savladao osmostrukog uzastopnog šampiona ovog turnira, Rafaela Nadala rezultatom 6:2, 7:6 (7:1).

Titula u Monaku Novakova je 37. u karijeri (14. na turnirima iz Masters serije), a treća u 2013. godini posle Australijen Opena i Dubaija.

Briljantan početak meča za Novaka, koji je fenomenalnom igrom šokirao Rafu oduzevši mu dva servis gema za prednost od velikih 5:0. U sledećem gemu srpski teniser je imao pet set lopti za 6:0, ali je Nadal uspeo da ih anulira sjajnim servisima. Španac je uspeo da vrati jedan brejk i smanji na 5:2, kada Novak pravi novi brejk za 6:2.

Na startu drugog seta Novak se suočio sa problemima prilikom početnog udarca. Prvi do brejka stiže Nadal, koji je poveo sa 4:2. U osmom gemu Novak vraća brejk i donosi izjednačenje, 4:4. Nadal oduzima servis Novaku u jedanaestom gemu i dolazi do prilike da nakon svog servis gema izjednači rezultat u setovima. Naš teniser nije tako mislio, stiže do brejka bez izgubljenog poena i neverovatnom igrom u taj-brejku beleži novi ogroman uspeh.

Nakon 34 međusobna duela srpski teniser je sve bliži izjednačenju sa Špancem, 15-19.

„Rafa, bilo je zadovoljstvo ponovo igrati protiv tebe u finalu. Hvala ti što si mi dozvolio da osvojim ovaj turnir makar jednom“, našalio se Novak na ceremoniji proglašenja pobednika.

„Ne mogu da tražim bolji start sezone na šljaci. Provodim puno vremena u Monte Karlu, ovo je najlepši teniski klub na svetu i velika je čast i privilegija igrati na ovom terenu. Do samog početka turnira nisam znao da li ću biti deo istog, tako da odluku da igram smatram jednom od svojih najboljih u životu. Hvala direktoru turnira Željku, svima iz organizacije i mojim navijačima. Vidimo se sledeće godine“, završio je Novak.

Trijumf u Monte Karlu ujedno je i Novakov revanš Rafi za poraz u finalima 2009. i 2012. godine.

S obzirom da je branio finale iz 2012. godine, Novak će na novoj ATP listi biti u plusu za 400 poena.

Kada su u pitanju Masters turniri, Novaku nedostaje još samo Sinsinati da bi kompletirao kolekciju.

Pred Noletom su dve nedelje pauze, posle koje će učestvovati na Masters turniru u Madridu (5. – 12. maj), gde brani četvrtfinale.

Fotografija: Getty Images

Podeli post