Tri puta 6:4 i treće kolo za Noleta

Nole je savladao i drugu prepreku na putu ka odbrani titule na najvećem turniru na svetu.

U drugom kolu Vimbldona najbolji teniser planete i prvi nosilac je sigurno, bez izgubljenog seta trijumfovao nad američkim igračem Rajanom Harisonom (48) rezultatom 6:4, 6:4, 6:4.

Susret je trajao jedan čas i 56 minuta.

Tokom prvog seta Novak je ubacio fantastičnih 87% prvih servisa, izgubivši samo tri poena kada je servirao. I to je bio presudan faktor s obzirom da su teniseri bili gotovo identični po broju direktnih poena i neiznuđenih grešaka. U petom gemu Novak pravi prvi brejk, koji mu je posle 34 minuta doneo 6:4 i vođstvo od 1:0.

Drugi set trajao je 13 minuta više, a najzanimljiviji je bio šesti gem u kojem je Srbin spasio šest brejk lopti. Ovu situaciju je iskoristio u sledećem gemu kada pravi drugi brejk u susretu, zahvaljujući kojem je posle 6:4 došao na korak od trećeg kola.

Najneizvesniji je bio treći set. Brejk je „pao“ tek u devetom gemu i opet ga pravi Nole. I treći put set je okončao na identičan način – novih i konačnih 6:4.

„Bio je ovo odličan meč. Imao sam manjih problema u drugom setu. Da je Harison osvojio šesti gem, susret bi možda otišao u drugom pravcu. Bio je ovo zaista lep meč za igrati. Mislim da sam sjajno odigrao od početka do kraja. Pravio sam brejkove u pravim trenucima iako je on servirao izvanredno.“

Statistika: as poeni (8-8), dvostruke servis greške (1-4), direktni poeni (31-30), neiznuđene greške (15-14), ukupan broj poena (98-75).

Novak je još jednom priznao kako se oseća dok igra na centralnom terenu.

„Velika je čast igrati na najcenjenijem terenu na svetu. Kad zakoračim na njega, osetim neverovatnu energiju. Maksimalno uživam i jedva čekam sledeći meč.“

Radek Štepanek, 28. nosilac biće Noletov rival u trećem kolu Vimbldona u petak (sa početkom u 14 časova po našem vremenu). Čeh je u drugom kolu bio bolji od Bendžamina Bekera rezultatom 3:0.

Biće to osmi međusobni duel Novaka i Radeka, trenutno vodi naš teniser 6-1.

Poslednji put sastali su se u Sinsinatiju 2011. godine kada je slavio Novak 6:3, 6:3.

Photo: AP

Podeli post