Trijumf Noleta protiv Andersona za plasman u osminu finala Indijen Velsa

Šestu godinu u nizu Nole će igrati u osmini finala „BNP Paribas Open“-a.

Najbolji teniser sveta bez izgubljenog seta savladao je Južnoafrikanca Kevina Andersona, 29. nosioca u Indijen Velsu rezultatom 6:2, 6:3.

Meč je trajao jedan čas i 37 minuta.

Nekoliko početnih gemova uvodnog seta igrali su se neočekivano dugo, a teniseri su bili ravnopravni na terenu. Prvo rezultatsko otcepljenje napravio je Novak u šestom gemu oduzevši servis rivalu za prednost od 4:2, potom i 5:2. Još jednim brejkom, srpski teniser je zaključio prvi set i omogućio sebi priliku da servira na startu drugog.

Na gotovo identičan način Nole je došao do osvajanja drugog seta – brejkom u šestom gemu približio se 24. pobedi u Indijen Velsu od ukupno 28 odigranih mečeva.

„Bio je ovo veoma neizvestan meč, rezultat na semaforu ne prikazuje pravo stanje stvari i koliko je meč bio tesan. On ritern igra veoma agresivno, odlično servira zbog svoje visine, pa sam i ja bio primoran da budem dobar na riternu. Morao sam da budem strpljiv i da čekam svoju šansu. Ovo mi je jedan od omiljenih turnira i uvek volim da se vratim u pustinju“, rekao je Nole posle plasmana u osminu finala Indijan Velsa.

Statistika susreta: as poeni (5-7), duple servis greške (3-2), direktni poeni (17-21), neiznuđene greške (18-27).

U osmini finala prvog Masters turnira u sezoni, Nole će igrati protiv 26-godišnjeg Španca Pabla Anduhara, koji je u trećem kolu bio bolji od sunarodnika Alberta Ramosa rezultatom 7:6, 6:4.

Samo jednom do sada su se sastali Novak i Anduhar. Bilo je to pre pet godina u prvom kolu turnira u Umagu (šljaka), kada je pobeda pripala prvom igraču ATP liste.

Podeli post