Trijumf Novaka nad Pospišilom za plasman u četvrtfinale Pekinga

Trijumf Novaka nad Pospišilom za plasman u četvrtfinale Pekinga

Noletova dominacija u Pekingu se nastavlja.

Najbolji teniser sveta dobio je i 21. meč u karijeri na “China Open”-u pobedom u drugom kolu ovogodišnjeg turnira nad Vasekom Pospišilom rezultatom 6:3, 7:5.

Posle drugog duela protiv Kanađanina Novak je povećao prednost na 2-0.

Susret je trajao jedan sat i 25 minuta.

Prvi period igre pripao je posle 32 minuta igre Novaku nakon što je rivalu oduzeo servis u trećem i devetom gemu.

Pospišil je prvi stigao do brejka sredinom drugog seta, zatim poveo sa 5:3, ali se Novak vratio i brejkom, najpre u 10. gemu, a zatim i 12., ostvario 46. pobedu ove godine.

„Samo sam u jednom gemu, tokom celog meča, izgubio servis. Smatram da ništa nisam pogrešno uradio, već da je Vasek odigrao nekoliko odličnih poena. Servirao je veoma dobro, pogotovo u drugom setu, uz dosta asova, sa dobrim procentom prvog servisa. Očigledno je da je to stvorilo meni mnogo pritiska i dalo mu nekoliko lakih poena koji su mu pomogli sa samopouzdanjem. Upravo zbog toga je drugi set bio neizvesniji, imao je čak i set loptu, ali sam se borio. Verovao sam da mogu da vratim brejk i u tome sam uspeo“, rekao je Novak.

Statistika: as poeni (5-14), dvostruke servis greške (0-6), direktni poeni (10-26), neiznuđene greške (14-34), ukupno osvojenih poena (73-53).

U četvrtfinalu Pekinga u petak branilac titule će igrati protiv Grigora Dimitrova (Bugarska, 5) koji je maksimalnim rezultatom savladao Pabla Anduhara (Španija).

Srpski teniser se pet puta do sada sastajao sa Dimitrovim i odneo četiri pobede.

Đoković i Filip Krajinović nisu odigrali četvrtfinale dubla protiv Fabija Fonjinija i Leonarda Majera pošto su odustali od takmičenja. Interesantno je da su se Nole i Filip prethodno bez borbe plasirali među osam najboljih timova, kada su se Ernests Gulbis i Marcin Matkovski povukli iz meča prvog kola zbog povrede Letonca.

Fotografija: AP

Podeli post