U Šangaju najboljih 20 igrača sveta!


Svetski broj 1 Rafael Nadal i svi ostali igrači iz prvih 20 na South African Airways 2010 ATP rang listi, nadmetaće se na „Shanghai Rolex Masters“ turniru sledeće nedelje, kada će Qi Zhong stadion biti domaćin teniskom takmičenju koje će izgleda biti najveće ikada odigrano na azijskom kontinentu.

„Mi smo jedini ATP Masters 1000 van Severne Amerike i Evrope, tako da nismo ni očekivali ništa drugo nego da imamo učesnike iz samog svetskog vrha,“ rekao je direktor turnira Majkl Luevano. „Ovo je jedini turnir u regionu koji će okupiti Gren Slem pobednike iz 2010., Rafaela Nadala (Otvoreno prvenstvo Francuske, Vimbldon i US Open) i Rodžera Federera (Otvoreno prvenstvo Australije), kao i sve finaliste tih turnira, Endija Marija (Otvoreno prvenstvo Australije), Robina Soderlinga (Otvoreno prvenstvo Francuske), Tomaša Berdiha (Vimbldon) i Novaka Đokovića (US Open).

„Svi su veoma uzbuđeni, ljubitelji sporta u Šangaju će biti presrećni sa svim uzbuđenjima i atmosferom koja će vladati na Qi Zhong stadionu od nedelje. Na stadionu će biti kao u košnici, a mečevi će se igrati na centralnom terenu i na novim terenima pokrivenim kamerama, koji su prvi put korišćeni prošle godine, što obećava izuzetan raspored.“

‘Cut-off’ Shanghai Rolex Mastersa je 44. Poslednji igrač koji je direktno ušao u glavni žreb je srpski Dejvis kup heroj Janko Tipsarević.

„Slogan Shanghai Rolex Mastersa je ‘Jednostavno najbolji‘. Naša mantra je oduvek bila da gledaocima pružimo jedno fantastično iskustvo kada dođu na turnir; verujemo da uspevamo u tome“, izjavio je direktor turnira.“ Sve ovo samo potvrđuje titula najboljeg ATP Masters 1000 turnira godine.

„Dobrih ulaznica još ima u prodaji, ali je u poslednje dve nedelje prodaja išla odlično što pokazuje koliko navijači ovde željno iščekuju turnir.“

Branilac titule Nikolaj Davidenko će se truditi da zadrži titulu koju je osvojio prošle godine savladavši Nadala u finalu, dok Španac želi da osvoji svoju prvu titulu u vodećem gradu azijskog tenisa i jedinom području gde nije osvojio veliki turnir.

Federer će tražiti formu koja ga je krasila kada je osvajao Tennis Masters Cup u Šangaju, isto važi i za Noleta; Mari i Endi Rodik će takođe učiniti sve što mogu da dođu do titule.

Podaci koji govore koliko je spisak učesnika turnira fantastičan: 5 igrača (Nadal, Federer, Đoković, del Potro, Rodik) je osvojilo Gren Slem titule, još petorica njih su bili Gren Slem finalisti (Berdih, Soderling, Bagdatis, Mari, Conga), 9 igrača je osvojilo ATP Masters 1000 trofej (Nadal, Federer, Đoković, Mari, Rodik, Berdih, Davidenko, Conga, Ljubičić), 3 igrača (Federer, Nadal, Rodik) su bili (ili su još uvek) svetski br.1.

Nole je prošle sezone takmičenje u Šangaju završio u polufinalu porazom od kasnijeg šampiona, Nikolaja Davidenka.

Shanghai Rolex Masters će se igrati na stadionu Qi Zhong, od 10. do 17. oktobra 2010.

Podeli post