Ubedljiv trijumf za četvrtfinale China Open-a

Nova pobeda u prestonici Kine donela je Novaku plasman među osam najboljih.

Nole je u drugom kolu „China Open“-a bez izgubljenog seta, ubedljivim rezultatom 6:1, 6:3 eliminisao 50. tenisera sveta Karlosa Berloka i opravdao ulogu apsolutnog favorita.

Drugi teniser sveta posle ove pobede i dalje je bez ijednog poraza u Pekingu u karijeri, 11-0.

Slično jučerašnjem duelu protiv Berera, Novak je posle dva brejka poveo sa 1:0 u setovima (6:1). Servis je odlično služio našeg tenisera, 75% ubačenih uz 83% realizacije.

Nezaustavljiv Novak i u drugom setu. Gemovi su se nizali jedan za drugim, a Argentinac do šestog gema nije imao bilo kakav odgovor ni na Novakov, a ni na svoj servis. Srbin je pri vođstvu od 5:0 servirao za meč, kada se opustio i dozvolio rivalu da veže tri gema (dva brejka) i smanji vođstvo na 5:3. Novim brejkom u gemu koji je usledio Novak je stavio tačku na meč.

„Pobedio sam, što je za mene najbitnije. Odigrao sam odličan meč, mnogo bolji nego onaj u prvoj rundi. Berlok je igrao agresivno. Slao mi je brze lopte i nije mi bilo lako, posebno u drugom setu. Na kraju je bilo nekoliko zanimljivih poena i gemova za publiku, trebalo je da bolje odradim posao i ranije završim meč. Ipak, na kraju je pobeda jedino što je bitno“, rekao je Novak.

Jirgen Melcer, 37. igrač ATP liste, biće Noletov rival u borbi za polufinale Pekinga u petak. Austrijanac je rezultatom 7:6, 2:6, 6:1 porazio šestog nosioca iz Ukrajine, Aleksandra Dolgopolova.

Tri puta do sada sastajali su se Novak i Jirgen uz prednost od 2-1 na strani drugog tenisera sveta. Njihov poslednji okršaj bio je četvrtfinale Rolan Garosa 2010. godine, u okviru kojeg je Melcer trijumfovao posle maratona.

Photo: Getty Images

Podeli post