Najbolji teniser sveta zabeležio je prvu zvaničnu pobedu na šljaci u 2020. godini.

U drugom kolu drugog Mastersa u sezoni, koji se igra u prestonici Italije, Novak je rezultatom 2:0, po setovima 6:3, 6:2 nadigrao domaćeg tenisera i dobitnika vajld karte, Salvatorea Karuza (ATP #87).

Novak je u šestom gemu uvodnog seta ispustio dve šanse da oduzme servis protivniku, ali je isto uspeo dva gema kasnije, što mu je gem kasnije donelo osvajanje prvog seta. Karuzo je tokom ovog dela igre (a potom i sledećeg) bio bez brejk lopti.

Drugi set obeležio je treći gem u okviru kojeg se odigralo čak 18 poena, a Novak je iskoristio tek četvrtu brejk priliku i poveo sa 2:1 uz servis. Prvi nosilac je potvrdio brejk i ubrzo se našao na pragu prve ovogodišnje pobede na „Internazionali BNL d’Italia“.

Susret je trajao jedan čas i 24 minuta.

Statistika: as poeni (4-3), dvostruke servis greške (1-2), direktni poeni (12-13), neiznuđene greške (18-29), broj osvojenih poena (65-45).

Novak će se u osmini finala Rima sastati sa zemljakom Filipom Krajinovićem koji je bio bolji od domaćeg tenisera Marka Čekinata (kvalifikant) rezultatom 6:4, 6:1. Filip je dobio njihov do sada jedini odigrani međusobni duel.

Srpski teniser je pre dva dana ušao u 286. nedelju koliko se nalazi na poziciji broj 1 svetske rang liste, čime se izjednačio sa Pitom Samprasom na večnoj listi. Ispred njih se nalazi samo Rodžer Federer (310).

Fotografija: Profimedia

Podeli post