US Open: Nole ubedljiv protiv Davidenka za plasman u 4. kolo


Photo: AP

Petu godinu zaredom Nole će igrati u osmini finala US Opena.

Do 60. pobede u sezoni Novak je stigao pobedom nad ruskim teniserom Nikolajem Davidenkom rezultatom 3:0, po setovima 6:3, 6:4, 6:2 u trećem kolu Flešing Medouza.

Još jedno vrhunsko izdanje prvog nosioca u Njujorku. Tokom dva časa i 7 minuta teniseri su igrali atomski tenis prepun sjajnih poena. Iako je pružio snažan otpor, trenutno 39. igrač ATP liste nije uspeo da pronađe pravo rešenje za Novakovu igru.

Prvi set. Posle inicijalnog brejka, Novak stiže do prednosti od 4:2. Uspeva Davidenko da oduzme servis Novaku, smanji na 4:3, ali ne i da izjednači, pošto naš teniser pravi novi brejk, koji mu je bio karta za osvajanje uvodnog seta rezultatom 6:3 nakon 38 minuta.

Drugi set. Sedmi gem, koji je Novaku doneo brejk, ujedno je i odlučio pobednika seta.

Treći set. Davidenko je dao sve od sebe da pokuša da načini preokret, ali je svaki pokušaj bio neuspešan. Nole u prvom gemu oduzima servis Rusu i lagano posao privodi kraju.

Statistika: as poeni (4-1), duple servis greške (0-2), direktni poeni (17-18), neiznuđene greške (22-32).

„Svaki grend slem ima nešto posebno, Vimbldon je tih, sav u belom. Ovde se sve vrti oko zabave. Publika u Njujorku, naročito u večernjim mečevima je posebna. Oni su deo mečeva, zabavljaju se, bučni su“, rekao je Novak.

A, evo kako je Novak priuštio publici zabavu nakon meča:



U osmini finala poslednjeg Grend Slema sezone Nole će u ponedeljak igrati protiv 22. nosioca iz Ukrajine, Aleksandra Dolgopolova, koji je eliminisao Hrvata Iva Karlovića rezultatom 3:1.

Novak i dve godine mlađi Dolgopolov nisu se sastajali do sada.

Podeli post