Prvi nosilac i branilac titule na US Openu završio je takmičenje u Njujorku u osmini finala.

Novak je pri rezultatu 4:6, 5:7, 1:2 za Stena Vavrinku (23) bio prinuđen da preda meč zbog bolova u levom ramenu sa kojima se suočava nekoliko nedelja unazad.

Prvi je Novak u uvodnom setu imao brejk lopte. Nakon što je Švajcarac u četvrtom gemu spasio obe, u narednom je oduzeo Novaku servis i sa tom zalihom set rešio u svoju korist.

Iako je u drugom setu poveo sa 4:1, Novak je izgubio ovu prednost, a potom Vavrinki dozvolio da u jedanaestom gemu stekne prednost brejka koju je on nakon 50 minuta pretvorio u drugi osvojeni set.

Po završetku drugog seta Novaku je ukazana medicinska pomoć. Uspeo je da odigra još tri gema kada je zbog povrede odlučio da ne nastavi duel posle jednog časa i 46 minuta provedenih na terenu.

Statistika: as poeni (2-9), dvostruke servis greške (5-3), direktni poeni (15-17), neiznuđene greške (35-19), broj osvojenih poena (63-80).

Vavrinka će u četvrtfinalu Otvorenog prvenstva SAD igrati protiv Rusa Danila Medvedeva (5).

Ukoliko oporavak bude išao u pravom smeru, Novak će nakon četvoronedeljne pauze debitovati na ATP turniru u Tokiju (30. septembar – 6. oktobar).

Najstariji turnir u Aziji, koji se održava od 1972. godine, odigraće se u okviru teniskog centra „Ariake Colosseum“ koji raspolaže sa čak 48 teniskih terena i stadionom koji je jedan od prvih sa pokretnim krovom na ATP turu.

Fotografija: Profimedia

Podeli post