US Open: Srpski okršaj na startu!


Na svoj šesti po redu US Open, Novak dolazi kao treći teniser sveta. To automatski znači da će srpski teniser na predstojećem Otvorenom prvenstvu SAD (tvrda podloga, 22.668.000 $) imati status trećeg nosioca.

Takmičenja na Flešing Medouzu (Njujork) počinju u ponedeljak, 30. avgusta i trajaće četrnaest dana, sve do nedelje, 12. septembra kada ćemo dobiti šampiona u muškoj pojedinačnoj konkurenciji.

Voljom žreba, Novak će se u prvom kolu US Opena u utorak oko 19 časova po našem vremenu sastati sa sunarodnikom Viktorom Troickim, koga je pre nešto više od nedelju dana savladao u drugom kolu Masters turnira u Sinsinatiju.

Biće to šesti po redu duel dvojice prijatelja. U dosadašnjih pet, Novak je trijumfovao četiri puta.

Ako uspešno preskoči prvu prepreku, Novak će u drugom kolu igrati protiv boljeg iz susreta između Filipa Pečnera (Nemačka) i kvalifikanta.

Huan Monako (Argentina, 30) i Džejms Blejk (SAD) su potencijalni rivali našeg tenisera u trećem kolu.

Na Đokovićevom putu u osmini finala su Markos Bagdatis (Kipar, 16) i Mardi Fiš (SAD, 19).

U četvrtfinalu Novak bi ušao na nekog od sledećih igrača: Nikolaj Davidenko (6), Endi Rodik (9), Gael Monfis (17).

Plasman u polufinale pred Novaka tradicionalno donosi Rodžera Federera (2), potom Robina Soderlinga (5), Marina čilića (11), Jirgena Melcera (13)…

U gornjoj polovini žreba su: Rafael Nadal (1), Endi Mari (4), Fernando Verdasko (8), Tomaš Berdih (7), koji ne mogu biti Noletovi rivali pre finala.

Na poslednjem Grend Slem turniru sezone Novak je najuspešniji bio 2007. godine, kada je u finalu poražen od svetskog broja 1, Švajcarca Rodžera Federera, koji je bio fatalan po srpskog igrača i u prethodna dva polufinala. 2005. i 2006. godine Novak je nastup na US Openu završavao u trećem kolu.

Od odigranih 29 mečeva u Njujorku, Novak je iz 24 izašao kao pobednik. Ove sezone 23-godišnji Beograđanin je odigrao 47 mečeva sa odnosom pobeda i poraza 36-11.

Prošle godine trofej u Njujorku podigao je Argentinac Huan Martin del Potro, koji ove godine neće braniti titulu zbog povrede.

Šampionima u obe konkurencije pripašće po 1,7 miliona američkih dolara.

Podeli post