Najbolji teniser sveta pobedom je započeo nastup na četvrtom Masters turniru u 2019. godini.

Novak je kao prvi nosilac bio slobodan u prvom kolu turnira u Madridu, da bi u drugom savladao 57. igrača sveta, Amerikanca Tejlora Frica rezultatom 6:4, 6:2.

Susret je trajao jedan čas i pet minuta tokom kojih je Novak pružio igru koja obećava pred nastavak turnira, a posebno mu je servis bio važno oružje.

Jedini brejk u prvom setu Novak je načinio u sedmom gemu. Imao je rival jednu priliku za ribrejk u narednom, ali se Novak spasio i nešto kasnije došao do osvajanja uvodnog perioda igre.

Još uverljivija igra Srbina u drugom setu. Dva puta je oduzeo servis protivniku (u trećem i petom gemu) za sigurnih 6:2.

Statistika: as poeni (7-4), dvostruke servis greške (2-1), direktni poeni (16-13), neiznuđene greške (12-23), broj osvojenih poena (63-43).

U trećem kolu Madrida Novak će se suprostaviti Francuzu Žeremiju Šardiju (H2H 12-0) koji je iz daljeg takmičenja eliminisao Dijega Švarcmana (Argentina).

Uporedo sa početkom Mastersa u prestonici Španije, Novak je započeo i jubilarnu 250. nedelju na čelu ATP liste. Više nedelja od srpskog asa na prvom mestu u istoriji imaju samo Džimi Konors (268), Ivan Lendl (270), Pit Sampras (286) i veliki rival Rodžer Federer (310).

Fotografija: Profimedia

Podeli post