Uspešan start Novaka u Rimu!



Novak Đoković, treći nosilac i branilac titule u Rimu, plasirao se u treće kolo turnira ‘Internazionali BNL d’Italia’ pobedom nad 33. igračem sveta Špancem Albertom Montanjesom rezultatom 2:0 , po setovima 7:6 (7:5), 6:0. Meč je trajao 1 sat i 38 minuta.

Španac je ušao u meč izuzetno raspoložen, što je rezultiralo brejkom u trećem gemu. Novak je tada pronašao ritam, dva puta oduzeo servis protivniku i onda svojim drugim asom u meču stekao prednost od 5:2. činilo se da je prvi set čvrsto u rukama srpskog tenisera, međutim svetski broj 3 je napravio nekoliko grešaka i svojom četvrtom duplom je dozvolio Montanjesu da vrati brejk u devetom gemu i zatim izjednači na 5:5. Set je odlučen u tajbrejku u Novakovu korist rezultatom 7-5 posle 1 sata i 12 minuta borbe.

Ispostavilo se da je ishod taj-brejka bio odlučujući i za ishod meča. Montanjes je naglo pao u igri, a Novak je dobio dodatnu snagu i ekspresno uz tri brejka, dobio drugi set sa 6:0.

Đokovićev naredni protivnik je Španac Tomi Robredo koji je u dva seta rezultatom 6:2, 7:6 (7:5) bio bolji od Nemca Filipa Kolšrajbera.

Podeli post