Veliki Pit Sampras o Novaku


Nosilac 14 Grand Slam titula i nekada najbolji teniser sveta, Pit Sampras, u intervjuu Ričardu Ozbornu Q&A za Inside Tennis, izneo je reči hvale za Noleta, šampiona Australijen Opena.

Noletov idol smatra da je Novak sada jedan od izuzetnih tenisera.

Pitanje: Pomenuli ste Novaka – njegov nastup u Melburnu. Šta je to što ga čini posebnim?

Pit Sampras: Sjajno se kreće. Može da pređe iz odbrane u napad bolje od bilo kog igrača.

Pitanje: Bolje od Nadala?

Pit Sampras: Mislim da to radi bolje. Udara loptu malo ravnije. Pogađa ravne bekhende i onda se kao izmakne i može da udari loptu u dubinu. Teško je takmičiti se sa Nadalom kada je reč o odbrani, ali Đoković je ravnopravan sa njim. Izgledao je veoma inspirisan u Melburnu. Imao je veliku podršku domovine. Novak je emotivan igrač. Kada se oseća odlično, kada je u dobrom raspoloženju i kada je publika iza njega, veoma je teško savladati ga. Mislim da je ponekad previše temperamentan, ali kada sve zajedno dobro funkcioniše, ravnopravan je sa Rodžerom i Nadalom.

Pitanje: Bili ste broj 1 rekordnih šest uzastopnih godina. Da li je on u stanju da se popne na prvo mesto?

Pit Sampras: Ne znam kako sada stoje sa poenima, ali sigurno. Počeo je godinu osvajanjem Australije i biće pretnja cele godine. Sada više veruje u sebe. Pobedio je Rodžera tri puta na Grand Slam turnirima. Mogao bi da postane br.1. Ima još mnogo posla pred sobom. Pred Nadalom je teška sezona, brani mnogo poena. Ne bih uopšte otpisao Rodžera. Biće zanimljivo. Novak je sada tu uz njih, a način na koji je igrao i pobedio Rodžera i Marija bez izgubljenog seta, prilično je impresivan.

Podeli post