Veseli iznenadio Novaka u drugom kolu Monte Karla

Auto Draft

Najbolji teniser sveta završio je takmičenje na Masters turniru u Monte Karlu već u svom uvodnom meču.

Jiri Veseli, 55. igrač ATP liste, priredio je veliku senzaciju i savladao Novaka u drugom kolu „Monte-Carlo Rolex Masters“-a posle tri odigrana seta – 6:4, 2:6, 6:4.

Tokom većeg dela susreta Novak nije pružao igru na kakvu smo navikli. Veseli je, sa druge strane, odigrao meč života i došao do prve pobede u karijeri nad igračem iz Top 10.

Srpski teniser je u prvom setu osvojio svega dva poena na servis rivala. Čeh je u devetom gemu došao do brejka, vođstva od 5:4, a potom i prvog seta rezultatom 6:4.

Situacija po Novaka se popravila u drugom setu u kojem je prilično lako došao do dva brejka (u šestom i osmom gemu) i nakon 6:2 izborio igranje trećeg seta.

Veseli je u uvodnom gemu odlučujućeg seta pokazao da se neće olako predati. Oduzeo je servis Novaku, koji se potom vratio i izjednačio na 1:1. Češki igrač je u narednom zabeležio novi brejk koji mu je sedam gemova kasnije omogućio da dođe do najvećeg trijumfa u karijeri.

Meč je trajao dva časa i šest minuta. Statistika: as poeni (3-4), dvostruke servis greške (3-4), direktni poeni (26-21), neiznuđene greške (34-31).

„Ovo je dokaz da niko nije nepobediv. Očigledno mi nije lako da prihvatim poraz odmah po izlasku s terena, ali moram da čestitam protivniku. Mislim da je igrao veoma dobro. Servirao je odlično. Zaista, igrao je taktički veoma dobro i agresivno. S druge strane, malo stvari je bilo pozitivno u današnjem meču za mene. Igrao sam veoma, veoma loše. Ne želim da umanjim pobedu Veselog. Imao je dobar nastup i zaslužio je da pobedi. U odlučujućem setu kada je imao prednost brejka, igrao je veoma hrabro, raznovrsno… Išao je po pobedu i zaslužio je“, rekao je Novak na konferenciji za novinare posle meča.

Novak će na novoj ATP listi izgubiti 955 poena jer je pre dvanaest meseci u Monaku osvojio titulu.

Sledeći turnir u Noletovom kalendaru je „Mutua Madrid Open“, koji će se odigrati od 1. do 8. maja. Srpski teniser je 2011. osvojio Masters u Madridu, a s obzirom da prošle godine nije nastupio u prestonici Španije, neće braniti bodove.

Fotografija: Getty Images

Podeli post