Vimbldon 2013 – FINALE: Nole vs Marej (nedelja u 15h po našem vremenu)

Vimbldon 2013 - FINALE: Nole vs Marej (nedelja u 15h po našem vremenu)

Finale kakvo se samo poželeti može – prvi protiv drugog nosioca na prestižnoj travi Vimbldona!

Da li će Novak osvojiti drugu vimbldonsku krunu u svom 11. Gren Slem finalu ili će pak Endi ostvariti svoj i 77 godina dug san svih Britanaca?

Novak Đoković i Endi Marej odigraće u nedelju popodne od 15:00h po našem vremenu (14:00h po lokalnom) jedan od svojih najvažnijih međusobnih duela u karijeri.

„Endi je lokalni heroj. Ima veliku šansu da osvoji Vimbldon i posle mnogo vremena obraduje naciju. Siguran sam da će imati ogromnu podršku sa tribina. Ipak, neću se prvi put naći u takvoj situaciji. Znam šta moram da radim kada protiv sebe imam lokalne igrače i publiku. Spreman sam za to“, izjavio je Novak.

Finale trećeg Gren Slema sezona biće 19. međusobni duel srpskog i nedelju dana starijeg britanskog tenisera. Novak, kome su pripala tri poslednja okršaja, trenutno vodi sa 11-7. U njihovom jedinom susretu na travi trijumfovao je Marej u polufinalu Olimpijade u Londonu 2012. godine.

Novak i Endi do sada su se tri puta sastajali u finalima Gren Slem turnira. Novak je trijumfovao na Australijen Openu 2011. i 2013. godine, dok je Marej posle pet odigranih setova stigao do titule na US Openu.

Na putu do još jednog finala 127. izdanja Vimbldona, koji je osvojio 2011. godine, najbolji teniser sveta je savladao redom Majera, Rejnoldsa, Šardija, Hasa, Berdiha i Del Potra. Sa druge strane, Marej je eliminisao Bekera, Lua, Robreda, Južnjeg, Verdaska i Janoviča.

Vimbldon 2013 - FINALE: Nole vs Marej (nedelja u 15h po našem vremenu)

Podeli post