Vimbldon: Nole siguran protiv Conge, u četvrtfinalu na Čilića

Vimbldon: Nole siguran protiv Conge, u četvrtfinalu na Čilića

Četvrta pobeda u Londonu donela je Novaku plasman u šesto uzastopno četvrtfinale na Vimbldonu.

U četvrtom kolu trećeg Gren Slema sezone Novak je bez izgubljenog seta nadigrao 14. nosioca turnira, Žoa-Vilfreda Congu rezultatom 6:3, 6:4, 7:6 (7:5) i tako zabeležio trinaesti trijumf nad Francuzom u karijeri (13-5).

Poslednji meč dana na centralnom terenu trajao je jedan čas i 51 minuta, a počeo je kasnije nego što je bilo planirano zbog kiše koja je dva puta primorala organizatore da postave krov.

Novak je tokom prva dva seta dva puta oduzeo servis Congi (u šestom gemu prvog i sedmom gemu drugog seta), ne dozvolivši rivalu da dođe do ijedne brejk prilike.

Prava borba razvila se u trećem setu koji su teniseri odigrali na vrlo visokom nivou, izuzetno sigurni na svoj servis. Presudio je poslednji poen taj-brejka u kojem je Novak fantastičnim riternom stavio tačku na duel.

„Uvek je dobro dobiti meč u tri seta protiv sjajnog igrača kakav je Conga. Spasio sam nekoliko brejk lopti sredinom trećeg seta i došli smo do taj-brejka u kojem smo obojica odlično servirali. Ukazala mi se šansa pri vođstvu od 6-5 i iskoristio sam je“, rekao je Novak nakon meča.

Statistika: as poeni (11-19), dvostruke servis greške (0-2), direktni poeni (44-37), neiznuđene greške (11-12), broj osvojenih poena (99-86).

Četvrtfinale Vimbldona na programu je u sredu, 2. jula, a Novak će se za mesto u polufinalu boriti protiv 26. nosioca, Marina Čilića.

Hrvatski teniser je u osmini finala bio siguran protiv Žeremija Šardija – 7:6, 6:4, 6:4.

„Otkad je počeo da sarađuje sa Ivaniševićem, Marin je dosta napredovao. Značajno je popravio servis, koji je veliko oružje na ovoj podlozi. Pobedio je Berdiha i Šardija u tri seta, što je jasan pokazatelj u kakvoj je formi. Radujem se našem novom susretu“, rekao je Novak o svom narednom rivalu.

Novak protiv Marina ne zna za poraz, vodi sa 9-0. Poslednji put sastali su se u trećem kolu ovogodišnjeg Rolan Garosa kada je Novak pretrpeo gubitak seta – 6:3, 6:2, 6:7, 6:4.

Desktop kalendar za mesec jul 2014. možete preuzeti ovde.

Fotografija: Getty Images

Podeli post