Vimbldon: Novak protiv Hjuita u osmini finala!


Treći nosilac na ovogodišnjem Vimbldonu, Novak Đoković, plasirao se u četvrto kolo nakon što je u petak popodne savladao 28. nosioca iz Španije, Alberta Montanjesa rezultatom 6:1, 6:4, 6:4.

Ni u jednom trenutku meča koji je trajao jedan čas i 41 minuta pobednik nije bilo doveden u pitanje. U prilog tome ide činjenica da Montanjes nije uspeo da dođe ni do jedne jedine brejk prilike. Gotovo svi parametri bili su na strani Đokovića: as poeni (11-5), direktni poeni (37-26), neiznuđene greške (14-20).

Novak je ušao u meč tako što je u četvrtom gemu došao do prvog brejka, koji mu je dao veliku dozu samopouzdanja za nastavak seta u kome je načinio još jedan brejk i nakon pet uzastopnih gemova došao do vođstva.

Serija se nastavila u drugom setu, u kome je srpski teniser poveo sa 2:0. Tu prednost je čuvao do same završnice ovog perioda igre za 2:0 posle nepunih sat vremena igre.

I u trećem setu nastavila se Novakova dominacija na terenu. Brejk u uvodnom gemu bio je dovoljan da se meč bez većih problema privede kraju.

Meč lopta:



U osmini finala Vimbldona Novak će u ponedeljak igrati protiv 15. nosioca Lejtona Hjuita, koji je bio bolji od 21. nosioca Gaela Monfisa rezultatom 6:3, 7:6, 6:4.

Novak ima pozitivan bilans protiv Hjuita, koga je dobio tri puta u njihova četiri međusobna duela.

Podeli post