Najbolji teniser sveta pobedom je započeo učešće na humanitarnom turniru „Adria Tour“ u Beogradu.

U prvom meču u svojoj grupi Novak je posle samo 37 minuta igre nadigrao sunarodnika Viktora Troickog rezultatom 4:1, 4:1 i zauzeo čelnu poziciju u grupi.

Treći gem prvog seta bio je presudan za ishod. Novak je došao do brejka a zatim isti i potvrdio za 4:1.

Pri vođstvu Novaka od 1:0 u drugom setu Viktor je na teren pozvao desetogodišnjeg Mihajla Topića, sprsko čudo od deteta kome predviđaju blistavu karijeru. Topić je osvojio prvi poen protiv Novaka, a potom izgubio naredna dva. Po povratku na teren Viktor nije uspeo da ugrozi Novaka koji je set, samim tim i meč zatvorio brejkom.

„Stvarno sam uživao na terenu. Viktor je dobro počeo, a onda mu je u četvrtom gemu opala koncentracija. U ovakvom formatu jedan brejk je dovoljan se izgubi set. Hvala Viktoru, hvala svim igračima što su došli i ulepšali vikend tenisa u Beogradu,“ izjavio je Novak po završetku meča.

Novak je uveče još jednom izašao na teren i izgubio meč od Filipa Krajinovića.

Deset godina nakon četvrtfinala „Serbia Open“-a, Filip je u Round Robin fazi „Adria Tour“-a preokrenuo i slavio protiv najboljeg tenisera sveta rezultatom 2:1, po setovima 2:4, 4:2, 4:1.

Zanimljivo je da je Filip Krajinović jedan od retkih tenisera protiv kojeg Novak nikada nije uspeo da zabeleži pobedu.

Iako je prvi izgubio servis u meču, Novak je u nastavku prvog seta dva puta oduzeo servis Krajinoviću i otišao na prvu pauzu sa rezultatom 4:2. Jedini brejk u drugom setu (peti gem) doneo je teniseru rođenom u Somboru izjednačenje. Sa dva brejka u trećem setu Filip je došao do druge pobede nad Novakom u karijeri.

U poslednjem meču dana Zverev je rutinski rezultatom 4:1, 4:1 savladao Viktora Troickog i preuzeo od Novaka lidersku poziciju u grupi.

U nedelju od 14 časova će se odigrati mečevi poslednjeg, trećeg kola grupne faze, nakon kojih će biti poznati finalisti „Adria Tour“-a (prvoplasirani iz obe grupe). Sastaju se:

Dušan Lajović (SRB) – Nikola Milojević (SRB)
Filip Krajinović (SRB) – Viktor Troicki (SRB)
Novak Đoković (SRB) – Alexander Zverev (GER)
Dominic Thiem (AUT) – Grigor Dimitrov (BUL)

Foto galeriju sa turnira možete pogledati ovde.

Fotografija: Srđan Stevanović

Podeli post