ATP proslavlja 40 godina ATP rang liste kampanjom bogate teniske baštine

ATP proslavlja 40 godina ATP rang liste kampanjom bogate teniske baštine
ATP proslavlja 40 godina ATP rang liste kampanjom bogate teniske baštine

Predsednik ATP-a Bred Druit, svetski br. 1 Novak Đoković i Rodžer Federer, učestvovali su danas u Dubaiju u pokretanju „ATP Heritage“ programa, čime počinje proslava 40 godina ATP rang liste i bogate istorije ATP World Tour-a.

Obeležavaće se i slaviti dostignuća najvećih svetskih tenisera kroz bogatu istoriju ATP-a.

„Uspeh ATP World Tour-a danas je u velikoj meri zasluga velikih šampiona iz naše prošlosti. Bogata tradicija i istorija su od nemerljivog značaja za sve ljude u našem sportu, a ove 2013. godine, obeležavamo 40 godina od uvođenja rang liste, 1973.“, rekao je Druit. „Rangiranje je udarilo temelje ATP-a pre četiri decenije i postalo istinsko merilo definisanja veličine i izvanrednosti u muškom profesionalnom tenisu.“

Tokom 2013. godine, organizovaće se mnogobrojni događaji u okviru proslave 40 godina ATP rang liste, biće predstavljena knjiga šampiona u kojoj će se naći svi igrači koji su godinu završili na poziciji broj 1, a planirano je i okupljanje velikana ovog sporta krajem godine na posebnoj proslavi u Njujorku uoči US Opena.

„Jedan od mojih najvećih uspeha u dosadašnjoj karijeri je svakako završetak 2012. sezone na poziciji br.1, drugu godinu u nizu. To je nagrada za sve uloženo, za sve fizičke i mentalne izazove sa kojima se teniseri susreću tokom cele sezone, jedno od najtežih dostignuća u sportu. Činjenica da je samo 16 igrača za 40 godina postiglo takav uspeh, govori mnogo. Fantastičan je osećaj biti deo te elitne grupe igrača, učiniću sve da i 2013. završim na prvom mestu“, rekao je Novak, koji je do sada dva puta poneo titulu najboljeg.

ATP proslavlja 40 godina ATP rang liste kampanjom bogate teniske baštine

Kampanju od danas možete da pratite u novoj sekciji na sajtu ATP World Tour-a. Pridružite se proslavi na: www.ATPWorldTour.com/Heritage.

Kao deo proslave, zvanični avio prevoznik ATP World Tour-a, i novi glavni sponzor ATP rang liste, Emirates, za fanove su upriličili ekskluzivno LIVE druženje, Google+ Hangout, i priliku da ćaskaju i postave pitanja Novaku.

Ljubitelji tenisa širom sveta imali su priliku da uživo vide događaj na YouTube (www.youtube.com/emirates) i Google+ (www.google.com/+emirates) kanalu kompanije Emirates.

Ukoliko ste propustili druženje, pogledajte ceo snimak događaja:

Uživajte!

Podeli post