Meč u konkurenciji singlova između Novaka i Kevina Andersona pripao je teniseru iz Južne Afrike rezultatom 7:6 (7:5), 5:7, 10:6 u okviru drugog dana nadmetanja na Lejver kupu u Čikagu.

Anderson je ovom pobedom smanjio prednost tima Evrope nad timom ostatka sveta na 7-3.

Tokom uvodnog seta teniseri nisu stvorili nijednu priliku za brejk. Lutrija je pripala Andersonu u taj-brejku zahvaljujući jednom mini brejku više.

Novak je u prva dva servis gema Andersona u drugom setu imao tri šanse da konačno oduzme servis protivniku, ali se deveti teniser ATP liste svaki put sačuvao. Svojih pet minuta Srbin je dočekao u jedanaestom gemu, iskoristio prvi brejk loptu i nakon svog servisa došao do 7:5 i 1:1 u setovima.

U trećem setu koji se igra do 10 poena uspešniji je bio Anderson (10:6).

Prva četiri poena u subotu (pobeda drugog dana nosi dva poena) za tim Evrope obezbedili su Aleksander Zverev koji je bio bolji od Džona Iznera (3:6, 7:6, 10:7) i Rodžer Federer trijumfom protiv Nika Kiriosa (6:3, 6:2).

Program drugog dana Lejver kupa zatvorili su dubl Grigor Dimitrov / David Gofan – Džek Sok / Nik Kirios. Bugarski i belgijski teniser su poraženi tako da tim Evrope u dan odluke ulazi sa prednošću od 7-5.

Poslednjeg, trećeg dana takmičenja, svaka pobeda nosi tri poena, a odigraće se najpre dubl pa tri singla. Novak igra poslednji meč na turniru protiv Nika Kiriosa (oko ponoći po srednjeevropskom vremenu).

Prvi tim koji dođe do 13 poena pobednik je ovogodišnjeg Lejver kupa.

Fotografija: Getty Images

Podeli post