Najbolji srpski teniseri odigrali humanitarnu fudbalsku utakmicu


Photo by Srđan Stevanović

Najbolji teniseri Srbije, osvajači Dejvis kupa, Novak Đoković, Viktor Troicki, Janko Tipsarević, Nenad Zimonjić i ostali učesnici „Serbia Open“-a odigrali su danas na terenu FK Dorćol humanitarnu fudbalsku utakmicu.

Protivnički tim zvezda predvodio je Savo Milošević, a ekipu su činili i ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić, glumac Milan Kalinić, novinar Andrej Kulundžić i drugi.

Iako u drugom planu, utakmica je završena nerešenim rezultatom, 1:1. Za ekipu tenisera gol je u prvom poluvremenu postigao novinar CNN-a Pedro Pinto, a izjednačujući pogodak doneo je Nenad Jestrović, bivši golgeter Crvene Zvezde.

Ukupan prihod meča kome je prisustvovalo oko 500 gledalaca namenjen je Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka (NURDOR), a Udruženje teniskih profesionalaca organizovalo je i teniski program za mališane pod nazivom „10s“.

„Hvala svima koji su došli na ovu utakmicu. Svi koji su danas bili ovde su pokazali da su ljudi velikog srca. Nikada nije dovoljno pomoći, jer u našoj zemlji postoji mnogo pojedinaca i organizacijama kojima je neophodna pomoć“, rekao je Nole, najbolji srpski teniser i prvi nosilac „Serbia Open“-a.

Foto galeriju možete pogledati ovde.

Podeli post