Neker Kup 2012. (foto + video)

Na inauguralnoj dobrotvornoj večeri Fondacije Novak Đoković 12. septembra u Njujorku, prodate su tri karte za najekskluzivniji Pro-Am događaj u svetu, NEKER KUP, koji je održan od 9. do 13. decembra na privatnom imanju Ser Ričarda Bransona na ostrvu Neker, koje je u sastavu Britanskih Devičanskih ostrva. Kupci karata su imali priliku da igraju tenis sa Novakom Đokovićem, Džonom Mekinroom i Ser Ričardom Bransonom, i da provedu 4 dana na ostrvu Neker. Novčana sredstva prikupljena od prodaje karata su donirana za pomoć predškolskoj deci u Srbiji.

Đokoviću su se na ostrvu Neker pridružili Džon Mekinro, najbolji dubl tim sveta – braća Brajan, Tomi Has, Mark Filipusis i mnogi drugi.

„Veoma smo srećni zbog učešća Novaka i drugih velikih igrača na Neker Kupu”, rekao je Trevor Šort, predsednik agencije Premier Tennis Travel koja je organizator događaja. „Oni su izvanredni ambasadori tenisa na terenu i van njega.”

Na kraju svakog dana priređeni su koktel i večera, a sve je zaokruženo večerom na kojoj su dodeljene „End of the world“ nagrade, zabavom i aukcijom, 12. decembra u hotelu Rosewood Little Dix Bay, gde su učesnici teniskog kampa imali priliku da se upoznaju sa Ser Ričardom i sa bivšim i sadašnjim teniskim zvezdama. Sav prihod od aukcije doniran je u korist lokalne zajednice, Nacionalne teniske fondacije, Fondacije Novak Đoković i dobrotvornih organizacija ostalih ATP i WTA profesionalaca. Tokom aukcije uživo i tihe aukcije na kojima su gosti licitirali za mnoge zanimljive stvari donirane od strane sportista, umetnika i poznatih ličnosti, sakupljeno je više od 500.000 američkih dolara.

Bio je to sjajan zabavan, sportski i humanitarni događaj. Novak Đoković je doprineo da se prikupi 240.000 američkih dolara na dobrotvornoj aukciji, tako što je ponudio privatan čas tenisa jedan na jedan i mesta u loži na US Openu, kao i ličnom donacijom.

Sa ponosom vas obaveštavamo da je od 240.000 dolara koliko je prikupljeno te večeri, 140.000 dolara namenjeno za projekte Fondacije Novak Đoković. Preostala novčana sredstva idu ostalim dobrotvornim organizacijama.

„Zaista smo uzbuđeni prilikom da organizujemo Neker Kup, događaj čiji je osnovni cilj pomoći onima kojima je to najpotrebnije”, rekao je Remington Rejnolds, direktor agencije Premier Tennis Travel.

Fondacija Novak Đoković se zahvaljuje Ser Ričardu Bransonu i agenciji Premier Tennis Travel na podršci i doprinosu u prikupljanju pomoći za programe Fondacije u Srbiji.

Podeli post