Nole bio domaćin specijalnim gostima na US Openu!


Photo by US Open Official Site

Patrik Palombo do prošle subote nikada u životu nije bio na teniskom meču. četrnaestogodišnjak iz Bruklina, Njujork, je kao i većina mladih koji odrastaju u regiji Njujorka, svoje prvo tenisko iskustvo imao na US Open-u, ali tu je kraj sličnostima.

Palombo i njegov mentor iz Big Brothers, Big Sisters programa su uz podršku njujorškog vatrogasnog odeljenja prisustvovali dnevnom programu šestog dana US Opena, kao gosti svetskog broja 4 Novaka Đokovića.

Njih dvojica su sedeli u Đokovićevoj loži tokom uzbudljivog meča protiv Džesija Vitena na stadionu Luj Armstrong. Mali broj dece ima priliku da posmatra meč sa takvog mesta.

Postoji, međutim, razlog zašto su dobili specijalnu pozivnicu.

Osma godišnjica od tragedije koja se dogodila 11.septembra 2001., dan koji ljudi nikada neće zaboraviti, naročito Palombova porodica, „pada“ za vreme ovogodišnjeg US Opena. Frenk Palombo iz Bruklina, jedan je od vatrogasaca koji su poginuli u akciji nakon napada na svetski trgovinski centar. Za sobom je ostavio mnogočlanu porodicu, suprugu i desetoro dece, Patrik je jedno od njih.

Tokom US Opena 2009. godine, Đoković će ljubazno ugostiti po jedno dete iz istog programa svakog dana kada igra meč, a Palombo je imao sreću da bude prvi.

Ceo dan je bio organizovan nekoliko dana ranije u saradnji sa vatrogasnim odeljenjem i CAA Sports, koje predstavlja Đoković.

Artesona je penzionisani vatrogasac, a Palombov je mentor od 2002. To je poseban program „Big Brothers, Big Sisters“ programa Njujorka i vatrogasnog odeljenja, u kojem se prate deca koja su izgubila roditelje 11.9. Artesona i Palombo vole što su spojeni. Rade svašta, od peintbola, bioskopa, do zajedničkih večera.

Đokoviću je čast što može da ugosti decu. Upoznao je Palomba i Artesonu posle meča, poneo je i poklon za Patrika, sivu i narandžastu majicu Adidasa u kojoj igra.

„Privilegovan sam što mogu da mu omogućim da uživa u tenisu i da mu vratim osmeh na lice“, rekao je Novak.
Imali su priliku da popričaju nekoliko minuta. Palombo mu je rekao koliko je uživao gledajući meč.

„Rekao mi je da sam ga malo uplašio kada je meč ušao u četvrti set, da me je bodrio i da je meč bio veoma tesan, ali dobar. Zaista sam srećan što sam prvi igrač kojeg je gledao uživo.“

Patriku se dopao susret sa Noletom u subotu, i majica koju je dobio. Uverio se da je sjajni teniser takođe i izvanredna ličnost.

„Sviđa mi se majica, fantastična je. Pitao me je da li mi se dopao meč, i kada mi je dao majicu rekao mi je ’Ovo je poklon za tebe, nadam se da će ti se dopasti’. Bio je ljubazan kao što sam i mislio da će biti.“

Podeli post