Nole donirao 100.000 dolara deci Srbije


Photo: Beta

Prvi teniser sveta i Nacionalni ambasador UNICEF-a donirao je danas 100.000 dolara ugroženoj deci u Srbiji.

„Nadam se da će moja donacija i podrška doneti promenu u životima mališana u Srbiji, posebno one dece koja imaju ograničene mogućnosti da dostignu svoje pune potencijale“, rekao je Nole.

On je naglasio da „izgradnja solidnog temelja u ranim godinama ne samo da pomaže detetu da ostvari svoje pune potencijale, nego doprinosi i izgradnji boljeg društva u celini“.

Nole je od avgusta ove godine, kada je postao ambasador UNICEF-a, posetio inkluzivni vrtić u Smederevu koji pohađaju deca iz najmarginalizovanijih grupa, kao što su mališani sa smetnjama u razvoju i oni koji žive u romskim naseljima.

Novak takođe, promoviše i kampanju UNICEF-a u Srbiji za prodaju čestitki i proizvoda, kako bi pomogao prikupljanje finansijskih sredstva za ugroženu decu u celom svetu.

„UNICEF veoma ceni Novakovu posvećenost pravima dece, i posebno njegovo angažovanje na polju ranog razvoja najugroženije dece, što je kritična oblast u Srbiji“, izjavila je direktorka UNICEF-a u Srbiji Judita Rajhenberg.

U decembru ove godine Međunarodna teniska federacija (ITF) proglasila ga je svetskim šampionom.

„Želim da pomognem deci u Srbiji i u celom svetu da ostvare svoje snove. Sva deca imaju prava i ta prava moraju da se štite“, poručio je Novak.

Podeli post