Nole nominovan za osvajanje „Laureus“ nagrade!


Najbolji teniser sveta, Srbin Novak Đoković nominovan je za osvajanje prestižne „Laureus“ nagrade, koja se od 2000. godine dodeljuje najboljem sportisti sveta tokom minule sezone.

Glavni konkurenti Noletu su trenutno najbolji fudbaler sveta Lionel Mesi i novi-stari prvak Formule 1 Sebastijan Fetel.

Novak se među kandidatima našao zbog fenomenalnih rezultata u tek završenoj sezoni. Osvojio je tri Gren Slem titule, odnosno ukupno deset trofeja i domogao se prvog mesta na ATP listi.

Najboljeg sportistu u 2011. godini izabraće Laureus sportska akademija.

Svečana ceremonija dodele priznanja biće obavljena 6. februara 2012. u Londonu.

Nole je danas bio gost u Banjaluci, gde mu je uručena nagrada za „Ličnost godine“ koju dodeljuju banjalučke „Nezavisne novine“.

„Ja, kao predstavnik sporta, stojim pred vama i nadam se da ovo može da bude pravi primer za svu decu koja imaju nedoumicu sa čime bi trebalo da se bave. Sport znači zdrav način života i u mom slučaju mogu da potvrdim da ništa nije nemoguće, da svi snovi mogu da se ostvare“, rekao je Novak, podsetivši da je u upravo završenoj teniskoj sezoni ostvario sve svoje najviše ciljeve i ambicije.

Dolazak Novaka u Banjaluku izazvao je veliku pažnju građana, a neki su čak odlučili da ga na temperaturi ispod nule čekaju u centru grada.

„Cela sledeća godina je veliki izazov za mene i očekujem da se dobro pripremim jer od toga sve zavisi. Ako se dobro pripremim imam šanse da uspešno započnem godinu što je krucijalno za nastavak sezone“, rekao je Novak, i precizirao da to znači osvajanje prvog Gren Slema sezone – otvorenog prvenstva Australije.

„Povrede nema, a sada imam i vremena da zalečim sve, posebno svoju glavu koja je malo luda“, našalio se Nole.

Podeli post