Nole sportista godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije


Photo: Srđan Stevanović

Olimpijski komitet Srbije (OKS) proglasio je Noleta za najuspešnijeg sportistu Srbije u 2011. godini.

Prvorangirani teniser sveta zaslužio je priznanje nakon neverovatne sezone u kojoj je ostvario niz od 70 pobeda, uz samo šest poraza, osvojivši 10 ATP titula, od čega tri gren-slema i pet na masters turnirima.

Novak je već osvojio brojna priznanja, među kojima su nagrade za najboljeg igrača u izboru ATP i ITF i za najboljeg sportistu sveta u izboru Američke sportske akademije.

S obzirom da zbog priprema u Abu Dabiju nije mogao lično da prisustvuje dodeli priznanja, Novak se posetiocima obratio putem video poruke, a nagradu je preuzeo njegov otac Srđan.

„Želim da se zahvalim ljudima iz Olimpijskog komiteta što su glasali za mene i da kažem da ova nagrada predstavlja krunu najuspešnije sezone u mojoj karijeri. Naredna godina je olimpijska, znam koliko se i drugi sportisti sveta pripremaju za London i želim da u ime svih sportista Srbije obećam da ćemo se svim srcem boriti da našoj zemlji donesemo što više medalja“, poručio je Novak putem video bima iz Abu Dabija, gde sledeće nedelje učestvuje na egzibicionom turniru.

Za najboljeg među trenerima, drugu godinu zaredom proglašen je Marijan Vajda, Novakov trener.

Ranije danas, i Udruženje sportskih novinara Srbije (USNS) proglasilo je Noleta za sportistu godine.

Podeli post