Najbolji teniser sveta nije uspeo da zabeleži pobedu od 2:0 u meču poslednjeg kola Round Robin faze na „Adria Tour“-u u Beogradu i plasira se u finale.

Novak je u susretu odluke savladao Aleksandera Zvereva rezultatom 2:1, po setovima 4:0, 1:4, 4:2 ali mu to nije bilo dovoljno za finale.

Zahvaljujući Novakovoj pobedi od 2:1, finalista je Filip Krajinović koji je imao najbolji set količnik.

Srpski teniser je odlično ušao u meč i sa dva brejka došao do osvajanja uvodnog seta maksimalnim rezultatom, 4:0.

Zverev je u drugom setu podigao nivo igre, a rezultat u vidu brejka stigao je u trećem gemu. Pred Novakom je bio težak zadatak, da se što pre vrati i preokrene, jer ga je samo pobeda bez izgubljenog seta vodila u finale. U toj misiji nije uspeo, Zverev je u poslednjem gemu napravio novi brejk i došao do seta koji ga je približio finalu.

Odlučujući set pripao je Novaku rezultatom 4:2 što je automatski značilo da Zverev ostaje bez finala i da će se za trofej boriti Krajinović.

„Bilo je stvarno emotivno poslednjih nekoliko dana. Zahvalio bih se svim ljudima koji su podržali ovaj događaj i omogućili da se ostvari. Hvala svima vama što ste došli, zaista sam uživao. Hvala vam puno“, rekao je Novak sa suzama u očima. „Ne plačem toliko zbog poraza i što se nisam plasirao u finale. Potpuno neki naliv emocija, setio sam se detinjstva. Volim vas sve, hvala vam puno“, završio je Novak i teren napustio uplakan uz ovacije sa tribina.

Nekoliko sati kasnije, treći teniser sveta, Austrijanac Dominik Tim postao je šampion humanitarnog turnira „Adria Tour“ u Beogradu.

Tokom dva takmičarska dana na terenima teniskog centra „Novak“, Tim je jedini igrač koji je dobio sva četiri meča i turnir završio neporažen. U finalu je nadigrao srpskog tenisera Filipa Krajinovića rezultatom 2:1, po setovima 4:3 (7:2), 2:4, 4:2.

Nakon finalnog meča usledila je spektakularna ceremonija proglašenja pobednika kojoj su prisustvovali učesnici, a fenomenalnim vatrometom zvanično je završen prvi vikend „Adria Tour“-a.

„Želim da se zahvalim srednjem bratu Marku na svoj podršci i ljubavi, ali pre svega Đorđu, koji je najzaslužniji što se ovaj turnir ostvario. Zahvaljujem se svima iz organizacije, momcima šte ste prihvatili da učestvujete, što ste takvi kakvi jeste, što ste dobri prijatelji i kolege. I bravo Dominiku Timu, rekao si da voliš Srbiju, e pa i Srbija voli tebe“, počeo je Novak.

„Ovaj Adria Tour je nešto potpuno novo i sveže u svetskom tenisu i iz Beograda turneja kreće dalje. Beograd je još jednom pokazao da je grad sporta, grad tenisa. A vi na tribinama… Vi ste svi bili fenomenalni ova tri dana, zaista neverovatno! Svaka vam čast! Ceo svet je ovo gledao“, završio je Novak.

Sledećeg vikenda „Adria Tour“ se seli u Zadar. Za sada su poznata imena pet učesnika, a to su Novak Đoković, Marin Čilić, Borna Ćorić, Aleksander Zverev i Grigor Dimitrov.

Fotografija: Profimedia

Podeli post