Novak imenovan za ambasadora UNICEF-a!


Photo: AP

Najbolji teniser sveta imenovan je za nacionalnog ambasadora UNICEF-a.

Partnerstvo će Novaku omogućiti da se bori za prava deteta i da se posveti radu na obrazovanju dece u ranom detinjstvu.

Nole je trenutno u Njujorku, gde će učestvovati na Otvorenom prvenstvu SAD i pokušati da osvoji treću ovogodišnju gren slem titulu.

„Počastvovan sam što ću kao nacionalni ambasador UNICEF-a moći da pomognem da se poveća svest o važnosti obrazovanja dece u ranom uzrastu“, rekao je Novak na ceremoniji proglašenja u Njujorku.

„Radujem se što ću raditi sa UNICEF-om i doprineti da se unapredi život male dece u Srbiji, posebno one koja nemaju mogućnosti da uče i razvijaju se do svojih punih potencijala.“

Zamenica izvršnog direktora UNICEF-a Rima Salah izjavila je da se Novak „prirodno uklapa u UNICEF“.

„On se sa istom strašću i entuzijazmom brine za dobrobit dece kao što se bori za svaki poen na terenu“, rekla je Salah.

Kao nacionalni ambašador UNICEF-a Novak će posebnu pažnju posvetiti radu na obrazovanju u ranom detinjstvu, a značaj ulaganja u obrazovanje male dece je već dobro poznat.

Na svečanosti imenovanja za ambasadora Novak je rekao da kroz rad sa UNICEF-om želi „da pomogne deci u Srbiji da ostvare svoje snove“.

„Želim da im pomognem da upoznaju svoja prava i da znaju da im ta prava moraju biti zaštićena. Želim da veruju da ništa nije nemoguće“, naglasio je najbolji teniser sveta.

Tokom 50 godina, koliko slavne ličnosti učestvuju u radu UNICEF-a, znatno su doprineli da se promene državne politike u korist dece, da pitanja dece i dečijih prava postanu vidljiva širom sveta, i da se prikupe finansijska sredstva za programe koje podržava UNICEF.

Podeli post