Novak primio Orden Karađorđeve zvezde prvog stepena


Fotografija: Mirko Jovanović

Povodom Dana državnosti Republike Srbije, Novak je danas primio najveće državno odlikovanje, Orden Karađorđeve zvezde prvog stepena.

Najbolji teniser sveta je, na svečanosti u Domu Narodne skupštine, rekao da je ponosan što je visoko državno odličje primio u zdanju ispred kojeg je sa sugrađanima proslavio trenutak kada je postao prvi teniser sveta.

„Sanjao sam da podignem pehar na Vimbldonu, ali nisam mogao ni da pomislim da će me moja zemlja odlikovati ovako velikim priznanjem. Sada me je moj narod zadužio još više i ne preostaje mi ništa drugo nego da nastavim da našu divnu zemlju i dalje predstavljam na najlepši mogući način“, rekao je Novak.

On je, obraćajući se zvanicama na centralnoj proslavi Dana državnosti, poručio da se nikada ne smeju zaboraviti oni koji su danas posthumno odlikovani.

„Njihova dela treba da nam budu primer da budemo bolji, humaniji, pravedniji i da gradimo društvo na koje ćemo sutra biti ponosni“, rekao je Novak, koji je svima odlikovanima čestitao na priznanju, a svim građanima poželeo srećan Dan državnosti.

Predsednik Srbije Boris Tadić odlikovao je povodom Dana državnosti 17 zaslužnih pojedinaca i institucija, a Novak je odlikovan za naročite zasluge i uspehe u predstavljanju Srbije, odnosno kao najbolji „ambasador“ Srbije u svetu.

Pogledajte foto galeriju…

Podeli post