Najbolji teniser sveta doputovao je u Zadar gde će se predstojećeg vikenda nastaviti „Adria Tour“ nakon uspešne organizacije u Beogradu.

Uz Novaka će, kao i u prestonici Srbije igrati i Grigor Dimitrov i Aleksander Zverev, a dobiće i pojačanje u vidu najboljih hrvatskih tenisera Borne Ćorića i Marina Čilića.

Đokovića je na zadarskom aerodromu dočekala predsednica Hrvatskog teniskog saveza Nikolina Babić koja mu je tom prilikom poželela dobrodošlicu.

„Dobro nam došli u Zadar i Hrvatsku. Zahvalni smo što je Adria Tour ovog vikenda upravo u ovom gradu koji živi za sport. Ovaj turnir je neizmerna sportska i turistička promocija za Hrvatsku. Verujem da će vam se svideti novi Regionalni teniski centar Hrvatskog teniskog saveza na kojem se igra Tour. Svim teniserima želim dobre mečeve i neka najbolji pobedi“, rekla je Babić prilikom prvog susreta sa Novakom u Zadru.

Zajedno sa svojim trenerom Goranom Ivaniševićem, Novak je posetio stadion i novi Regionalni teniski centar Hrvatskog teniskog saveza u Zadru.

Đoković je stadion obišao zajedno sa predsednica HTS-a Nikolinom Babić, selektorkom hrvatske Fed Kup reprezentacije Ivom Majoli i članom Organizacionog odbora Adria Tura Goranom Đokovićem.

„Teren deluje jako dobro i tribine su zaista impresivne. Koliko sam razumeo, kapacitet je skoro 9.000 ljudi. Za sada je dozvoljeno pola do toga što je jednako količini ljudi koja je bila u Beogradu to je zaista mnogo ljudi,“ rekao je Novak.

„Prvi put sam u Zadru. Iako sam posetio većinu gradova Hrvatske. Srećan sam što ću doživeti i iskusiti novo mesto i grad. Zadar je poznat po epitetu sportskog grada koji dominira u košarci, rukometu pa i tenisu. Veoma lepa tradicija i kultura sporta u Zadru. Ono što sam za sada čuo je da vlada veliko interesovanje publike i ovim putem pozvao bih još jednom sve da dođu kako bismo svi zajedno uživali u humanitarnom sportsko-muzičkom spektaklu koji ćemo prirediti od petka do nedelje,“ naveo je Đoković.

Kako navodi Hina, Đokovićev dolazak na Višnjik izazvao je pažnju brojnih mladih sportista, ali i drugih ljubitelja sporta koji su u tom trenutku bili u SC Višnjik.

„Svetska teniska zvezda spremno se fotografisala i potpisivala autograme i teniske loptice. Brojnim Zadranima ovaj prvi susret s Novakom zasigurno će ostati u dugom sećanju“, navodi se.

„Došao nam je jedan od najpopularnijih sportista na svetu, ne govorim samo o tenisu. Ovo je veliki trenutak za Zadar, jedva čekamo da sve počne, da se igra i da bude odličan tenis kao što je bio u Beogradu. Videli smo da je u Beogradu bio spektakl to se tiče i publike i tenisa. Igrali su odličan tenis, idemo da to nastavimo i u Zadru,“ rekao je Goran Ivanišević.

Regionalni i humanitarni turnir Adria Tour nastao je na inicijativu srpskog tenisera, a startovao je prošlog vikenda u Beogradu. Ove nedelje turnir se igra u Zadru, a 3. i 4. jula Đokovićev „teniski karavan“ stići će i u Banja Luku.

Fotografija: HTS

Podeli post