Finale „Adria Tour“-a u Zadru između Novaka Đokovića i Andreja Rubljova neće biti odigrano.

Organizatori turnira su neposredno pred planirani početak meča saopštili informaciju da je Grigor Dimitrov, jedan od učesnika, pozitivan na koronavirus.

Tim povodom javnosti se obratio Đorđe Đoković, direktor turnira.

„Dobili smo informaciju od Grigorovog menadžera da je testiran danas u Monaku i da je pozitivan na Covid 19. Jako nam je žao zbog toga i nadamo se da će se Grigor oporaviti u najkraćem mogućem roku. Želimo mu sve najbolje. Mi smo ispoštovali sve mere propisane od strane Vlade Republike Srbije, kao i Vlade Republike Hrvatske. Sa naše strane smo uradili sve što je bilo neophodno, ali nažalost, Grigor je pozitivan. U ovom trenutku organizujemo sve zdravstvene službe kako bi što veći broj ljudi koji su bili u kontaktu sa Grigorom bili testirani. Stupio sam u kontakt sa svim igračima, učesnicima Adria Tura, njihovim porodicama i timovima, svim volonterima, ljudima uključenim u organizaciju. Apsolutno niko od njih nema nikakve simptome. Grigor je pre nego što je došao u Zadar bio u svojoj rodnoj zemlji, tako da ne možemo da tvrdimo gde je on zaražen. Ono što je sigurno jeste da će večeras apsolutno svi koji su bili u bliskom kontaktu sa njim biti testirani. Kako nikoga ne bismo izložili i najmanjoj opasnosti, doneli smo odluku da otkažemo finalni meč. O svemu ostalom obavestićemo vas blagovremeno“, rekao je Đorđe Đoković.

Grigor je informaciju da je zaražen koronavirusom podelio i na svojim društvenim mrežama.

“Pozdrav svima, želim da obavestim moje navijače i prijatelje da sam u Monaku ustanovio da sam pozitivan na Covid-19. Želim da svi sa kojima sam bio u kontaktu proteklih dana to znaju kako bi se testirali i preuzeli neophodne korake. Žao mi je ako sam nekome naškodio. Sada sam kod kuće gde se oporavljam. Hvala vam na podršci i ostanite zdravi i bezbedni“, objavio je Dimitrov na Instagramu.

Podeli post