Rio De Žaneiro: Sve je spremno za praznik tenisa i fudbala

Najbolji teniser sveta doputovao je u Rio De Žaneiro gde će tokom predstojećeg vikenda odigrati poslednji egzibicioni meč pred odlazak na odmor.

Po dolasku u Rio Novak je sa popularnim „Gugom“ otvorio prvi javni teren za siromašnu decu iz favele Rosinja.

Dugo najavljivani duel protiv nekada prvog igrača sveta, Brazilca Gustava Kertena, Novak će odigrati u subotu (21:30h po našem vremenu) u Marakanazinjo areni.

Cilj Novakovog meča sa trostrukim pobednikom Otvorenog prvenstva Franucke Kertenom je podsticanje otvaranja teniskih terena u faveli Rosinja.

Tridesetšestogodišnji Kirten je bio najbolji teniser sveta 2000. i 2001. godine, a Otvoreno prvenstvo Francuske je osvajao 1997, 2000. i 2001. godine.

Drugog dana vikenda (17:50 po našem vremenu) Novak će biti akter prijateljskog fudbalskog meča u kojem će učestvovati legende brazilskog fudbala Bebeto, Kafu i Ziko, kao i proslavljeni srpski internacionalac u toj zemlji zemlji, Dejan Rambo Petković.

„Hvala puno na dobrodošlici. Nisam očekivao da ću ikada igrati protiv Guge, ali mi se želja ostvarila. On je apsolutni favorit na šljaci, tri puta je osvajao Rolan Garos“, izjavio je Novak na izuzetno posećenoj konferenciji za novinare, kojoj su prisustvovali Kerten i Petković.

Prvi dolazak Noleta u najveću zemlju Južne Amerike izazvao je ogromno interesovanje i sasvim je izvesno da će egzibicionom meču sa Kertenom, kao i fudbalskom susretu u nedelju, prisustvovati veliki broj ljubitelja sporta.

Novak je još u ponedeljak posle osvajanja Masters kupa u Londonu rekao da je veoma uzbuđen zbog dolaska u Brazil.

„Obožavam fudbal, ali ga loše igram. Znam da je to nacionalni sport u Brazilu i da su u tome najbolji. Čast mi je što ću pored meča sa Gugom imati priliku da zaigram sa asovima kao što su Bebeto, Kafu i Ziko. Zaista sam uzbuđen, jedva čekam meč. Siguran sam da će biti zabavno“, izjavio je tada Novak.

Fotografije: Rio Exhibition

Podeli post