Šampioni sveta dočekani ispred Skupštine


Photo: TSS

Prvaci sveta u tenisu, reprezentativci Srbije i članovi stručnog štaba našeg tima pozdravljeni su na platou ispred Skupštine Beograda, gde je priređen sjajan doček povodom osvajanja prvog Dejvis kupa u istoriji naše zemlje.

Na terasi Starog dvora svetsku titulu u tenisu sa više hiljada nasmejanih građana Beograda proslavili su osvajači Dejvis kupa Novak Đoković, Viktor Troicki, Nenad Zimonjić i Janko Tipsarević.

Nakon izvođenja državne himne, orilo se od povika „Srbija, Srbija“, „šampioni, šampioni“, uz pesmu i igru, dok su naši teniseri ponosno stajali pored trofeja Dejvis kupa, popularne „salatare“.

Nole je sa balkona poručio da sportisti žive za trenutak da se nađu na tom mestu i da je ključ uspeha reprezentacije jedinstvo i prijateljsvo koje vlada u njoj.

„Bio sam ovde posla osvajanja gren slema, a sada sam u društvu drugova iz reprezentacije. Za ovaj balkon vezuju se najveći uspesi srpskog sporta i mi smo zaslužili da se ovde pojavimo. Imamo nešto što nema nijedna ekipa, prijateljstvo na terenu i van njega, što je i doprinelo da osvojimo titulu najboljih“, rekao je Nole.

Pred kraj programa teniseri su zajedno sa svim prisutnim građanima otpevali pesmu „Carstvo u drugarstvu“. Potom je na balkonu zapevao Vlado Georgiev i dodatno podgrejao atmosferu u hladnoj beogradskoj noći.

Podeli post