Uspeh četvrte dobrotvorne večere Novak Đoković fondacije u Milanu

Auto Draft

Četvrta po redu humanitarna večera Novak Đoković fondacije održana je u utorak, 20. septembra 2016. u Milanu. Tom prilikom prikupljena su značajna novčana sredstva za pomoć programima ranog razvoja i obrazovanja dece u Srbiji.

Domaćini gala večere bili su Novak Ðoković, osnivač Novak Đoković fondacije i njegova supruga Jelena Ðoković, izvršni direktor fondacije, koji su ovom prilikom ugostili mnogobrojne prijatelje, ugledne ličnosti i filantrope iz sveta filma, mode i biznisa, kao i članove kraljevskih porodica.

Među gostima su se našli modni kreator Đorđo Armani, urednica Voga Ana Vintur, proslavljeni fudbaleri Milana Paolo Maldini i Andrij Ševčenko, teniserka Serena Vilijams i brojna druga imena.

Auto Draft

Auto Draft

„Bio sam blagosloven da imam porodicu koja mi je pružala podršku i ljubav, i koja je verovala u moje snove da budem među najboljim teniserima sveta. Kao otac, misija fondacije mi znači više nego ikada. Želim da svako dete ima najlepši početak života kroz edukaciju u ranom detinjstvu, da mogu da ostvare svoje snove kao što sam ja“, izjavio je Novak.

Cilj ovog humanitarnog događaja bio je ne samo prikupljanje donacija za decu koju Novak Đoković fondacija podržava kroz svoj rad, već i podizanje svesti o važnosti ulaganja u programe ranog razvoja i obrazovanja za mališane širom sveta.

Tokom večere gosti su uživali u veličanstvenim vokalnim sposobnostima poznatog italijanskog pop trija Il Volo, da bi u završnici bila organizovana aukcija, koje se tradicionalno odvijala uživo.

Ovo gala veče je bilo uvertira za egzibiciju „Novak i prijatelji“. Danas je od 20:30h na programu duel između Serene Vilijams i Flavije Penete, posle toga će im se pridružiti i teniseri, pa će publika gledati susret mešovitih parova Đoković/Peneta i Fonjini/Vilijams. Sutra je prava poslastica za sve ljubitelje tenisa, jer se sastaju Novak Đoković i Rafael Nadal od 20:30h.

Fotografije: Getty Images

Podeli post