Hopman kup: Pobeda Srbije na startu!

Novak i Ana obezbedili su Srbiji prvu pobedu na ovogodišnjem Hopman kupu u Pertu.

Rezultat u korist naših predstavnika nakon tri odigrana meča bio je 2-1.

Duel Srbije (1) i Italije (3) u okviru grupe A otvorila je Ana Ivanović, koja je rutinski savladala 35. teniserku na WTA listi Frančesku Skjavone rezultatom 6:0, 6:4.

Drugi, pobedonosni poen za našu zemlju doneo je Nole protiv 23. tenisera sveta, Andreasa Sepija, takođe maksimalnim rezultatom – 6:3, 6:4.

Meč u konkurenciji muških singlova odigran je u dvoranskim uslovima s obzirom da je izmerena temperatura od 40C u hladu tokom meča srpskog i italijanskog igrača.

Jedini brejk u prvom setu pripao je najboljem teniseru sveta u drugom gemu, koji mu je omogućio da sa razlikom od tri gema okonča ovaj period igre – 6:3. Drugi set rešen je na isti način, nakon što je Novak oduzeo Sepiju servis u petom gemu.

„Kasno sinoć sam stigao u Pert, nisam se baš najbolje naspavao. Kako je meč odmicao uspevao sam da nađem svoj ritam i što je najvažnije slavim sa 2:0“, rekao je Novak posle susreta.

Meč je trajao jedan čas i 24 minuta.

Statistika: as poeni (7-3), dvostruke servis greške (2-1), direktni poeni (23-13), neiznuđene greške (23-25).

Na kraju dana Italijani su dobili meč u dublu rezultatom 7:6, 6:4.

Sledeći rival naših predstavnika biće Australija (sreda), koja je na startu Hopman kupa bila bolja od selekcije Nemačke rezultatom 3:0.

Ovaj duel će po svemu sudeći i odlučiti pobednika grupe A i finalistu 25. po redu Hopman kupa.

Najpre će 2. januara od 10:45h na teren izaći Novak i Bernard Tomić, 52. na ATP listi. Po završetku ovog meča Ana Ivanović će odmeriti snage sa perspektivnom australijskom teniserkom, Ešli Barti, 175. na svetu.

U međusobnim duelima protiv Australijanca Novak je bez poraza, 3-0.

Fotografija:Getty Images

Podeli post