Maestralni Nole u finalu Rima!

Najbolji teniser sveta braniće titulu na Masters turniru u Rimu!

U polufinalu “Internazionali BNL d’Italia” Nole je savladao Švajcarca Rodžera Federera rezultatom 6:2, 7:6 (7:4) i tako došao do četvrtog finala u 2012. godini i prilike da se po treći put u tekućoj sezoni popne na šampionsko postolje.

Ovo je Noletova jedanaesta pobeda nad Federerom u 25 do sada odigranih duela.

Fantastičan prvi set za prvog nosioca. Već u trećem gemu Nole je došao do brejka, koji je duplirao u sedmom gemu za vođstvo od 5:2. U sledećem je Novak posle svog servis gema poveo sa 1:0 nakon 35 minuta. Tokom uvodnog seta Nole je načinio deset grešaka manje od Federera, što je bio presudan faktor za krajnji ishod.

Čuveni, sedmi gem drugog seta doneo je odlično raspoloženom Novaku treći brejk u meču i priliku da pri 5:4 servira za pobedu. Federer je uspeo da po prvi put u susretu oduzme servis Novaku, izjednači na 5:5 i unese dramu u završnicu seta, koji je doveden do taj-brejka.

Federer je prvi servirao u taj-brejku, a Novak je posle fantastične razmene udaraca uspeo da dođe do mini brejka, koji je odlučio pobednika.

Susret je trajao jedan čas i 39 minuta.

Statistika meča: as poeni (1-6), dvostruke servis greške (1-0), direktni poeni (14-22), neiznuđene greške (20-42).

U ponedeljak od 12 časova na stadionu Foro Italiko u Rimu gledaćemo reprizu finala snova iz 2011. godine – Nole protiv Rafe. Meč je trebalo da se odigra u nedelju od 16 časova, ali je otkazan zbog kiše u prestonici Italije.

Biće to njih čak 32. međusobni duel, Rafa je trenutno u blagoj prednosti, 17-14.

Pre tačno dvanaest meseci Nole je porazio trenutno trećeg tenisera sveta rezultatom 6:4, 6:4.

Photo: Reuters

Podeli post