Poraz Srbije u finalu Hopman kupa

Srbija nije uspela da dođe do prve titule na Hopman kupu.

Španski predstavici Fernando Verdasko i Anabel Medina Garigez su posle 0-1 uspeli da se vrate, dobiju prostala dva meča i slave rezultatom 2-1.

U prvom finalnom duelu Nole je posle jednog časa i 32 minuta igre savladao 24. tenisera sveta Fernanda Verdaska rezultatom 6:3, 7:5 i doneo svoj zemlji vođstvo od 1-0 protiv Španije.

Sjajan start Novaka koji je za samo 10 minuta igre došao do prednosti od 4:1. Najbolji teniser sveta je osvajanje prvog seta rezultatom 6:3 obezbedio u četvrtom gemu kada je došao do prvog brejka.

Na početku drugog seta Novak je propustio dve brejk šanse, što je Verdasko umeo da kazni u nastavku, oduzme servis Novaku a potom povede sa 3:0. U petom gemu Srbin se vratio u duel, uzvratio brejk a kasnije izjednačio na 3:3. Ključan gem bio je jedanaesti kada je Novak još jednim brejkom osigurao trijumf.

„Obojica smo dali svoj maksimum u ovom trenutku. Nije bilo lako vratiti se u drugom setu, Verdasko je imao brejk prednosti i 3:0. Uspeo sam da izjednačim a potom i pobedim“, rekao je Novak posle susreta.

Statistika: as poeni (4-5), dvostruke servis greške (0-3), direktni poeni (15-21), neiznuđene greške (13-34).

Španjolka Anabel Medina Garigez, 50. teniserka sveta, ušla je izuzetno motivisana u okršaj protiv Ane Ivanović i isti dobila posle velike borbe rezultatom 6:4, 6:7 (3:7), 6:2.

Posle kratke pauze odigran je uzbudljiv meč u konkurenciji mešovitih dublova koji je posle jednog časa i 23 minuta pripao iskusnijem paru Verdasko/Garigez rezultatom 6:4, 7:5.

„Svi koji su volontirali i naporno radili, hvala vam što ste nam učinili da se osećamo kao kod kuće. Čestitam Špancima, bili su bolji i u finalu i tokom nedelje. Što se tebe Ana tiče, hvala ti što si od svih koje si mogla izabrala mene. Ja imam samo tebe. Treći put igramo zajedno, nismo uspeli da osvojimo titulu, nadam se da ćemo sledeći put uspeti“, rekao je Novak.

Bilo je ovo Novakovo četvrto učešće u Pertu, a treće finale.

Pred najboljim teniserom sveta je osam dana pauze, nakon čega ga očekuje učešće i odbrana titule na prvom gren slem tuniru sezone, Australijen Openu (14. – 27. januar).

Fotografija: Getty Images

Podeli post