Nole i Ana prejaki za Nemce, Srbija u finalu Hopman kupa

Srbija će igrati u finalu Hopman kupa u Pertu!

U poslednjem kolu grupe A sjajno raspoloženi Nole je posle svega 62 minuta savladao Nemca Tomija Hasa rezultatom 6:2, 6:0 i približio Srbiju na korak od finala.

Sat vremena kasnije plasman u veliko finale donela je Ana Ivanović još ubedljivijom pobedom nad Nemicom Tatjanom Malek rezultatom 6:0, 6:1 za samo 37 minuta.

Novak je na fenomenalan način ušao u duel protiv nekada drugog tenisera sveta, a sada svetskog broja 21. Nakon lako osvojenog uvodnog servis gema, Srbin je bez izgubljenog poena oduzeo servis Hasu, poveo sa 2:0, potom i 3:0. Novi brejk najbolji teniser sveta zabeležio je u četvrtom gemu za velikih 4:0. Has je u narednom došao do prvog gema u duelu i to na servis Novaka. Nakon predstojeća dva set je završen u korist našeg igrača – 6:2.

Još ubedljivije Novak je ušao u drugi set u kojem je ostavio Nemca bez bilo kakve šanse, ekspesnih 6:0.

„Dan između dva nastupa sam iskoristio i da dodatno treniram, ali i da se naspavam. U meč sam ušao samouvereno, nadajući se da ću, kao i prvog takmičarskog dana, doneti poen Srbiji. Sa Hasom nikada ne možete da znate šta da očekujete. Godinama je tu, povrede su ga dugo mučile, ali je definitivno kvalitetom zaslužio da bude bar među 20 najboljih. Želim mu sve najbolje“, rekao je Novak posle meča.

Statistika meča: as poeni (7-3), duple servis greške (0-2), direktni poeni (33-12), neiznuđene greške (9-21), ukupno osvojenih poena (64-33).

Novak i Ana su pobedu nad Nemačkom povećali na maksimalnih 3:0 nakon mešovitih dublova gde su u susretu bez rezultatskog značaja savladali Tatjanu Malek (Nemačka) i Tanasija Kokinakisa (Australija) – 6:2, 7:5.

Srbija će u finalu Perta igrati protiv 4. nosilaca Španije, Fernanda Verdaska i Anabel Medine Garigez, koji su takođe bez poraza završili takmičenje u okviru grupe B.

„Igrao sam dva puta u finalu i nadam se da će sutra biti sreća sreća. Ovo je meni i Ani drugo finale i nadam se da sada neće biti nikavih neočekivanih stvari“, izjavio je Novak nakon plasmana u finale.

Finale 25. Hopman kupa na programu je u subotu, 5. januara od 10:45h (po našem vremenu). Prvi će na teren izaći Novak.

Fotografija: Getty Images

Podeli post