Drugom pobedom u Dubaiju Novak se plasirao u četvrtfinale svog uvodnog turnira u 2022. godini.

Najbolji teniser sveta i petostruki šampion je u drugom kolu bez izgubljenog seta nadigrao 26. igrača sveta Karena Hačanova rezultatom 6:3, 7:6 (7:2) posle jednog časa i 38 minuta igre.

„Danas sam se osećao uzbuđeno i motivisano. Kontrolisao sam duel do 4:3 u drugom setu. Malo sam se opustio u nastavku i dozvolio mu da se vrati. Dobro je što sam imao ovakav izazov u ovoj fazi turnira. Atmosfera na terenu je bila perfektna, hvala publici na sjajnoj podršci za oba igrača. Nama to mnogo znači. Volim da igram u Dubaiju, osvajao sam ovaj turnir pet puta i to mi daje motivaciju da se vraćam“, izjavio je Novak posle meča.

Brejkom u četvrtom gemu prvog seta Novak je obezbedio osvajanje istog. Ruski teniser nije uspeo da dođe do brejk lopti u ovom periodu igre.

I u drugom setu je Novak prvi došao do brejka. Poveo je sa 2:1, a potom je spasio tri brejk lopte i potvrdio brejk – 3:1. Hačanov u osmom gemu vraća brejk za izjednačenje, 4:4. Imao je Novak odmah u predstojećem dve prilike za novo oduzimanje servisa rivalu, ali se Rus odbranio. Sjajna podrška sa tribina tokom celog meča, a posebno tokom taj-brejka (koji mu je pripao rezultatom 7:2) Novaku je dala krila za plasman među osam najboljih.

Statistika: as poeni (6-2), dvostruke servis greške (3-2), direktni poeni (22-18), neiznuđene greške (15-17), broj osvojenih poena (72-60).

Novakov protivnik u četvrtfinalu „Dubai Duty Free Tennis Championships“-a biće Jirži Veseli (Češka, ATP #123) koji je napravio iznenađenje savladavši osmog nosioca Roberta Bautistu Aguta rezultatom 6:2, 6:4.

Meč četvrtfinala Novak će odigrati u četvrtak od 16 časova po srednjeevropskom vremenu (19 časova po lokalnom).

Fotografija: EPA-EFE / Ali Haider

Podeli post