Značajna pobeda Novaka protiv jakog rivala u prvom kolu „Mutua Madrid Open“-a.

U svom prvom meču na drugom Masters turniru na šljaci u sezoni Novak je zabeležio trijumf nad Keijem Nišikorijem rezultatom 7:5, 6:4 posle jednog časa i 58 minuta igre.

Po trajanju uvodnog gema bilo je za očekivati da se prvi set neće završiti tako brzo. Odigrano je 16 poena, Novak je spasio dve brejk lopte i poveo sa 1:0. Nišikori je u petom gemu iskoristio prvu od tri vezane prilike da Novaku oduzme servis i došao do prvog brejka u duelu. Srećom, nije uspeo da potvrdi ovu prednost i naš teniser je izjednačio rezultat na 3:3. Mogao je Japanac da nastavi niz brejkova u sedmom gemu ali se Novak uspešno odbranio. Fenomenalnom igrom u dvanaestom gemu na servis protivnika Novak je posle 66 minuta došao do 7:5.

Do same završnice drugog seta nijedan teniser nije popustio na svoj servis. Kada je bilo najvažnije, u poslednjem gemu, Novak je pritisnuo početni udarac protivnika, došao do brejka i važne pobede.

„Kei je teniser izuzetnog kvaliteta. Nismo ni on ni ja imali mnogo ovakvih mečeva u poslednjih 12 meseci i radovao sam se jednom ovakvom susretu. Bio je ovo perfektan scenario – nisam mogao da zamislim bolji početak turnira. To je baš ono što mi je potrebno za samopouzdanje i igru. Srećan sam što sam ostvario ovaj trijumf“, rekao je Novak posle pobede.

Statistika: as poeni (6-1), dvostruke servis greške (5-1), direktni poeni (26-21), neiznuđene greške (33-26).

Novak će sledeći duel u Madridu odigrati u sredu. U okviru meča drugog kola rival će mu biti Kajl Edmund (ATP #22, Velika Britanija), koji je slavio protiv Danila Medvedeva (Rusija) rezultatom 6:4, 6:0.

Srpski teniser u Španiji brani polufinale i 360 ATP poena.

Fotografija: AP

Podeli post