Novak je nezaustavljiv u 2020. godini!

Nakon trijumfa na ATP kupu i Australijen Openu, najbolji teniser sveta se popeo na šampionsko postolje i na turniru u Dubaiju, što je njegova peta titula u ovom gradu.

Nole je u finalu “Dubai Duty Free Tennis Championships”-a srušio i poslednju prepreku, Grka Stefanosa Cicipasa (2) rezultatom 2:0, po setovima 6:3, 6:4 i stigao do 18. uzastopne pobede u sezoni.

Titula u Dubaiju Novakova je 79. u karijeri.

Prvi set Novak je rešio u svoju korist nakon jedinog brejka u osmom gemu koji mu je doneo vođstvo od 5:3. Nakon što je isti potvrdio u sledećem gemu srpski teniser je došao na set od novog trofeja.

Novak je u drugom setu oduzeo servis Cicipasu u petom gemu, ali se Grk vratio već u narednom i izjednačio na 3:3. Odluka je “pala” u devetom gemu kada je Novak novim brejkom osigurao treću pobedu u karijeri nad Cicipasom (3-2).

„Danas protiv Cicipasa nije bilo lako, on je jedan od najboljih na svetu. Servis je odlučio prvi set, u drugom je takođe bilo neizvesno, ali sam uspeo da slavim u dva seta… Sjajna nedelja u Dubaiju. Turnir je oduvek snažan i najbolji igrači dolaze godinama unazad. Moj trener je ovde osvojio turnir pre nekoliko decenija. Ovo je jedan od teniskih centara, volim da igram u Dubaiju“, rekao je Novak posle meča.

Novak će nakon nastupa u Dubaiju zadržati poziciju broj 1 na svetskoj rang listi sa 10.220 poena.

Sledeći turnir u Noletovom kalendaru je prvi Masters u sezoni koji će se od 12. do 22. marta odigrati u američkom gradu Indijen Velsu.

Novak je petostruki šampion „BNP Paribas Open“-a, a prošle godine ga je zaustavio Filip Kolšrajber u trećem kolu, tako da će braniti svega 45 ATP poena.

Noletov desktop kalendar za mart mesec 2020. možete preuzeti ovde.

Fotografija: AP

Podeli post