Prvi teniser sveta trijumfom je započeo nastup na ATP turniru u Dubaiju.

Novak je u svom prvom meču posle dva i po meseca pauze nadigrao 58. tenisera sveta, Lorenca Muzetija rezultatom 2:0, po setovima 6:3, 6:3.

„Najbolji mogući početak sezone za mene. Hvala vam na sjajnom dočeku. Prošlo je malo više vremena od mog poslednjeg meča. Mogu da budem zadovoljan svojom igrom jer nisam bio na terenu skoro tri meseca. Bilo je momenata kada sam igrao jako dobro, bilo je momenata kada sam grešio, ali to je normalno u prvom meču posle tolike pauze. Drago mi je da sam dobio u dva seta protiv tako talentovanog i nezgodnog igrača“, rekao je Novak posle susreta.

Uvodni set Novaku je praktično pripao u četvrtom gemu kada je oduzeo servis 19-godišnjem Italijanu.

Prvi junior sveta iz 2019. godine nije uspeo da pronađe rešenje za Novakovu igru ni u drugom setu. Srpski teniser je sa dva brejka istim rezultatom okončao drugi set.

Meč je trajao jedan čas i 13 minuta.

Statistika: as poeni (5-3), dvostruke servis greške (2-2), direktni poeni (13-10), neiznuđene greške (7-13), broj osvojenih poena (61-44).

Novak se u drugom kolu Dubaija (sreda) sastaje sa Karenom Hačanovim (Rusija, ATP #26) koji je posle tri odigrana seta savladao Aleksa de Minora (Australija, ATP #32), rezultatom 6-3, 6-7, 7-5. 

Biće to njihov šesti međusobni susret, Novak je slavio četiri puta.

Fotografija: Profimedia

Podeli post