Pobeda Novaka u drugom kolu Madrida

Odbranu titule na Masters turniru u Madridu Novak je započeo trijumfom u drugom kolu.

Prvi rival drugog tenisera sveta u prestonici Španije bio je domaći teniser Nikolas Almagro (ATP #76) koji je savladan rezultatom 6:1, 4:6, 7:5.

Susret je trajao dva časa i 15 minuta.

Novak je na startu meča pretrpeo brejk, da bi nakon toga vezao sledećih šest gemova i posle 26 minuta igre došao do 1:0 u setovima.

Iako je Novak bio taj koji je u drugoj polovini drugog seta bio mnogo bliži brejku (propustio je po dve brejk šanse u sedmom i devetom gemu), Almagro je u desetom uspeo da mu oduzme servis i meč neočekivano uvede u odlučujući set.

Španac je na početku trećeg seta bio u naletu, osvojio prva tri gema i poveo sa 3:0. Novak je odmah potom otpočeo misiju povratka u meč i to mu je pošlo za rukom, 3:3. Ključni brejk drugi nosilac je osvojio u jedanaestom gemu, koji je nakon svog servis gema pretvorio u pobedu.

„Teško je igrati protiv Nika na bilo kojoj podlozi, posebno kada ima svoj dan, vrlo je brz. Danas je bio veoma motivisan, snažno i precizno je udarao, jednako dobro sa obe strane. Kada ne pravi greške, može da pobedi bilo koga. Izdržao sam pritisak, znao sam da ću na kraju dobiti šansu, što se i dogodilo“, rekao je Đoković.

Statistika: as poeni (5-8), dvostruke servis greške (2-3), direktni poeni (26-28), neiznuđene greške (23-37).

Novakov protivnik u trećem kolu „Mutua Madrid Open“-a biće Felisijano Lopez (Španija, ATP #38) koji je rezultatom 2:1 bio bolji od Žila Simona (Francuska, ATP #32).

Srpski teniser protiv Lopeza ima pozitivan skor 8-1.

Fotografija: Getty Images

Podeli post