Rutinski start Novaka na „Mutua Madrid Open“-u

Auto Draft

Najbolji teniser sveta pobedom je započeo učešće na četvrtom Masters turniru sezone, koji se od 1. do 8. maja održava u glavnog gradu Španije.

Nole je u drugom kolu „Mutua Madrid Open“-a bez izgubljenog seta nadigrao hrvatskog igrača Bornu Ćorića (ATP #40) rezultatom 6:2, 6:4 i tako poveo sa 1-0 u međusobnim susretima.

Šampion Madrida iz 2011. godine prvi set je rešio u svoju korist nakon što je u četvrtom i osmom gemu oduzeo Ćoriću početni udarac, ne dozvolivši mu nijednu brejk priliku.

Hrvatski teniser je pružio snažan otpor u drugom setu, igrao se gem za gemom, da bi Novak u poslednjem prelomio meč trećim brejkom.

„Zadovoljan sam izdanjem. Igrao sam protiv mladog igrača koji je u formi. Gledao sam njegov meč protiv Almagra, koji je prošle nedelje osvojio turnir. Pobedio ga je lako. To zaslužuje veliko poštovanje“, rekao je Novak. „Poznajemo se veoma dobro. Mnogo puta smo trenirali. Vidim pomalo sebe u njemu. Igramo sličnim stilom. Sjajan je borac. Za njegove godine je veoma zreo i mentalno jak. Danas smo odigrali prvi zvanični meč, zadovoljan sam svojom igrom. Bio je zanimljiv meč za gledaoce.“

Statistika: as poeni (2-4), dvostruke servis greške (4-0), direktni poeni (16-11), neiznuđene greške (14-23).

Novak će meč trećeg kola „Mutua Madrid Open“-a odigrati u četvrtak od 16 časova, a rival će mu biti 17. teniser ATP liste, Roberto Bautista Agut.

Španac je u drugom kolu bio bolji od sunarodnika Felisijana Lopeza posle tri odigrana seta – 6:3, 5:7, 7:5.

Novak i Agut su se tri puta sastajali na ATP turu uz maksimalan učinak srpskog tenisera.

Fotografija: Getty Images

Podeli post