Novak je prvi put u karijeri izgubio meč na egzibicionom turniru u Abu Dabiju.

Nakon četiri učešća i četiri trijumfa, najbolji srpski teniser je u svom petom nastupu u Abu Dabiju poražen u polufinalu od Stefanosa Cicipasa rezultatom 6:3, 6:7 (4:7), 4:6.

Novak je u uvodnom gemu meča spasio jednu brejk loptu, nakon čega je vezao dva brejka i poveo sa 5:1. Cicipas je uspeo da nadoknadi jedan, ne i da se potpuno vrati, tako da je Novak rezultatom 6:3 okončao uvodni set.

U drugom setu grčki teniser je bio taj koji je došao do prednosti od 5:1. Novak je preokretom stigao do 5:5, ali je u taj-brejku poklekao i odluku o pobedniku meča prepustio trećem setu.

Odlučujući set Cicipas je otvorio brejkom. Grčki teniser je u trećem gemu propustio dve brejk lopte, a zatim i novih sedam u sedmom gemu. Novak to nije uspeo da iskoristi tako da je Cicipasu brejk u uvodnom gemu praktično doneo pobedu.

Porazom u polufinalu Novak nije završio učešće na „Mubadala World Tennis Championship“-u s obzirom da će u subotu od 14 časova (po srednjeevropskom vremenu) igrati meč za treće mesto protiv Karena Kačanova.

Fotografija: Profimedia

Podeli post