Najbolji teniser sveta će se u subotu od 16 časova po srednjeevropskom vremenu boriti za četvrti trofej na egzibicionom turniru „Mubadala World Tennis Championship“ u Abu Dabiju.

Nakon što je bio slobodan na startu takmičenja, Novak je u polufinalu pokazao fenomenalan tenis i slavio protiv Rusa Karena Kačanova (ATP #11) rezultatom 6:4, 6:2.

Srbin je od početka do kraja duela igrao izuzetno agresivno i ako je suditi po onome što je pokazao u nezvaničnom početku sezone, potpuno je spreman za 2019. godinu.

„Dobro sam se osećao na terenu danas. Možda čak i bolje nego što sam očekivao. Zadovoljan sam svojom igrom nakon nekoliko nedelja napornih priprema“, izjavio je posle meča.

Novak je u prvom setu prvi došao do brejka, poveo sa 3:1, zatim i 4:1, ali se Kačanov u devetom gemu vratio i smanjio vođstvo srpskog tenisera na 5:4. U pravom trenutku stigao je novi brejk za Novaka koji mu je doneo osvajanje uvodnog seta rezultatom 6:4.

Još sigurniju igru Novak je pokazao u drugom setu. Dva puta je oduzeo servis rivalu i došao do novog finala u glavnom gradu Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Nole će u finalu Abu Dabija igrati protiv Kevina Andersona (ATP #6), koji je ranije danas posle seta zaostatka uspeo da se vrati i savlada Rafaela Nadala rezultatom 4:6, 6:3, 6:4.

Noletov desktop kalendar za mesec januar 2019. možete preuzeti ovde.

Podeli post