Santjago (Čile): Nole slavio u egzibiciji protiv Rafe

Santjago (Čile): Nole slavio u egzibiciji protiv Rafe

U noći između srede i četvrtka (po našem vremenu) u prestonici Čilea, Santjagu, održana je egzibicija u čast Nikolasa Masua, bivšeg svetskog broja 9, koji se tako oprostio od 16 godina duge profesionalne karijere.

Najpre su na teren dvorane „Movistar“ izašli Nikolas Masu i Argentinac David Nalbandijan (pobedio je Čileanac), da bi atmosfera doživela vrhunac u drugom singlu duelu u okviru kojeg su se sastali Nole i Rafa.

U meču zabavnog karaktera prvi i drugi teniser sveta pružili su publici mnoštvo atraktivnih poena i scena, a na kraju je trijumfovao Novak – 7:6, 6:4.

„Ovo je neverovatno. Na mojoj oproštajnoj noći Nadal, Đoković i Nalbandijan su ovde da mi pomognu da kažem zbogom tenisu. Ne znam šta da kažem. Mnoge uspomene su mi prošle kroz glavu – putovanja, mečevi, Dejvis kup, sve što mi je tenis pružio, hvala Bogu“, rekao je dvostruki osvajač medalje na Olimpijskim igrama.

Santjago (Čile): Nole slavio u egzibiciji protiv Rafe

Nakon singla odigran je meč u konkurenciji parova, a sav prihod koji je sakupljen od prodaje karata ide u dobrotvorne svrhe.

Dan pred egzibiciju, Nole, Rafa, Masu i Nalbandijan održali su konferenciju za novinare i posetili stadion „Espanjol“, na kome su se družili sa mališanima i decom ometenom u razvoju.

Već danas Novak će napustiti Santjago i uputiti se ka Buenos Airesu (Argentina), gde će odigrati novu egzibiciju, na kojoj će se teniska scena oprostiti od Davida Nalbandijana, nekada trećeg tenisera sveta.

Po planu organizatora Novak će na stadionu „La Rural“ u nedelju, 24. novembra odigrati singl meč protiv Rafaela Nadala, a potom i dubl sa Huan Monakom protiv Nadala i Nalbandijana.

Biće ovo Novakova prva poseta Argentini, nakon koje će otputovati na tronedeljni odmor.

Fotografije: Getty Images/AFP

Podeli post