Novak je zauzeo treće mesto na svom petom nastupu na egzibicionom turniru „Mubadala World Tennis Championship“-u u Abu Dabiju.

U susretu poraženih polufinalista Novak je u subotu nadigrao Rusa Karena Kačanova rezultatom 7:5, 6:3.

Srpski teniser je prvi stigao do brejka i 2:0 u uvodnom setu, ali se Kačanov odmah u sledećem gemu vratio i došao do izjednačenja. Brejkom bez izgubljenog poena u poslednjem gemu Novak je otišao na pauzu sa vođstvom od 1:0.

Drugi set, samim ti i meč, odlučen je nakon jedinog brejka Novaka u četvrtom gemu, za završnih 6:3.

Novak će 2020. godinu zvanično startovati na inauguralnom izdanju ATP kupa, koji će se od 3. do 12. januara održati u Australiji.

Ovaj novi format reprezentativnog takmičenja okupiće najbolje tenisere iz 24 zemlje. Sve one raspoređene su u jednu od šest grupa i tri domaćinska grada: Brizbejn, Pert i Sidnej.

Srbija je prvi nosilac, a predstavljaće nas Novak Đoković, Dušan Lajović, Viktor Troicki, Nikola Ćaćić i Nikola Milojević. Oni će u uvodnoj fazi nastupiti u Brizbejnu (Pet Rafter Arena) u okviru grupe A u kojoj se nalaze još i Francuska (6. januar – večernji termin), Južna Afrika (4. januar – večernji termin) i Čile (8. januar – jutarnji termin).

Noletov desktop kalendar za mesec januar 2020. možete preuzeti ovde.

Fotografija: Profimedia

Podeli post